Съживете интериора със съвременни мебели

0
387

Принципите на модерното обзавеждане с мебели залагат на свободата и практичността

мебели Ние неизменно сме част от съвременното общество, а обзавеждането на дома ни винаги отразява начина ни на живот. Възможно е да искаме да намерим пристан в него, но независимо от това, трябва да съобразим основните характеристики, които описват ежедневието ни. То е белязано от динамика и кратък престой в апартамента – обикновено основно, докато спим нощем.

В такъв случай линията, която трябва да следваме, залага на изчистени форми, по възможност по-малко на брой аксесоари, както и декорации, защото те отнемат ценни минути от времето ни за чистене. Целта е да се ориентираме към максимална практичност и елегантно излъчване на дизайна.

Повечето семейства предпочитат дневната да бъде с кухнята, защото така имат контакт по между си вечер, когато приготвят бърза вечеря. Дори и само салата да нарежете, хубаво е да сте близо до децата си, за да ги попитате как е минал денят им, как са се чувствали в училище и т.н. Когато седнете на масата, може да не разполагате с достатъчно минути, за да коментирате нужните детайли.

При така описаната обстановка, наблизо до кухненския кът, може да има бар плот до който са поставени удобни и високи столове. Всеки може да поседне на тях и да общува с вас, а децата могат дори да си играят, да рисуват или да хвърлят око към детския канал по телевизията.



В останалата част от помещението може да предвидите кръгла и компактна маса за хранене, която да събира не само членовете на фамилията, но и допълнителни гости. Идеята е спонтанните ви събирания вечер или през уикенда да не изискват допълнителни организации, които крадат от времето ви и ви създават притеснения.

В дневната има място и за съвременни мебели, които предоставят перфектен комфорт – голям диван, на който да се отпуснете след вечеря. При интериора сега се цени кожата, велурът, мекият текстил, а цветовете са по-неутрални и непретенциозни.

Би могло да обособите такава опция и в хола, ако жилището ви има стая, която планирате да обзаведете за целта. Телевизорът на стената и музикалното оформление са желани детайли, които ще ви създадат неповторима атмосфера у дома.

Може да съчетавате различни стилове, стига да се чувствате уверени и да знаете какво правите. Също така не се страхувайте да смесвате дърво, метал, стъкло, дори пластмаса.

Много оригинални елементи на интериора със съвременни мебели са люлеещите столове и хамаците, на които ще се радват и най-малките вкъщи.

Ако харесвате модели на колела, не се отказвайте да експериментирате. Може да е масата, може да е бюрото ви – те винаги могат да заемат места и да разнообразите обзавеждането си.

Разгледайте богатия списък с луксозни, съвременни мебели от Мирчеле.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.