Мистерията продължава: Гробницата на Бастет не спира да вълнува! (Ето какво е скрито в нея)

0
639

Гробницата на богинята Бастет продължава да вълнува хората

Гробницата на богинята Бастет крие още много тайни. Секретна експедиция търси гробницата на египетската богиня Бастет в Странджа планина в подножието на връх Градище край Малко Търново. Разкопките от 1981 година продължават да будят невероятен интерес.

Ванга твърди, че в саркофага на богинята с маска на котка са скрити знанията за произхода на Вселената, човечеството и целия космос.

Бастет
Гробницата на Бастет продължава да вълнува

Местното население разказва, че от гробницата са изнесени тонове злато, намерен бил вечният календар и дори скелети на извънземни същества. Но няма доказателства за тези твърдения и всичко продължава да е забулено в мистерия.

Две са експедициите, организирани за търсенето на гробницата на богинята котка. Първата е на Людмила Живкова. Но смъртта й слага край на проучването.



Твърди се, че е последвана от друга, за да заличи следите на първата. Неизвестните хора взривяват входа и така стопират разгадаването на тайните.

След експлозията светилището остава само с една отвесна скала, като в основата има тунел, пълен с вода. Защо една скала привлича толкова туристи? Може би заради слуховете, че има заровени камиони злато, пророчествата на Ванга, както и секретността.

Историята стартира с архивна карта, притежание на местен човек. Тя става достояние на Людмила Живкова, която решава да прати експедиция в Странджа планина, за да търси саркофага на богинята Бастет.Преди това Ванга разгадава тайнствените знаци.

И казва, че на това място е заровена жена, която държи в ръцете си жезъл от тайнствена материя. Всичко това се намирало но 6 метра дълбочина, а наоколо били пръснати несметни богатства.

Петричката врачка твърдяла, че до гробницата се стига по път, който минава покрай култов храм. Бг феноменът вероятно е имала предвид светилището в местността Мишкова нива. Пророчицата посочила, че първият изсечен знак бил на куче, следващия на орел и после на четирите посоки на света. Но изрично предупредила да не се копае там. Никой обаче не я послушал.

В следващата експедиция участвали Кръстю Мутафчиев, племенницата на Ванга-Красимира и археолога Иля Прокопиев.Те копали няколко месеца и никой не знае какво са открили. Това още повече засилва убеждението, че на святото място има заровени несметни богатства.

Според легендата Бастет била тракийска принцеса, която се озовала в Египет.Жреците й поднасяли в жертва котки, защото я смятали за получовек-полубогиня. Последното й желание било да я погребат в родното й място.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.