Опасностите, които крие кокосовото масло

0
250

Хората с проблемна кожа трябва да стоят далеч от него

Напоследък се говори много за ползите от кокосовото масло.

кокосовото масло
Хората с проблемна кожа трябва да стоят далеч от него

Знаете ли обаче, че то крие и известни опасности?
Колкото и странно да ви звучи в следващите редове няма да сме благосклонни към кокосовото масло, което едва ли не е сочено за панацея.

Вероятно мнозина от вас използват кокосовото масло за готвене, вярвайки, че то е абсолютно безвредно. Да, истина е, че от него не се напълнява, но пък за сметка на това може да ви отвори редица проблеми. Затова преди да гласувате доверие на който и да било от продуктите за готвене или пък за грижа за кожата, би било добре да се информирате подробно не само за ползите, а и за опасностите, които крие.

Колкото и изненадващо да ви звучи в следващите редове няма да сме никак благосклонни към кокосовото масло, което едва ли не е сочено за чудодейно.
Да, то е прекрасен заместител на олиото в кухнята и от него не се напълнява. За сметка на това обаче е сериозен враг на хубавата кожа.



Казано с други думи, ако държите на свежестта на кожата си и искате да изглежда наистина добре, не бива да използвате кокосовото масло в домакинството.
Отначало то дава добри резултати и вероятно ще останете възхитени и доволни от това, че сте заменили слънчогледовото олио с кокосовото масло.

По-късно обаче, когато горчивата истина излезе наяве няма да сте никак доволни. Истината е, че кокосовото масло предизвиква пъпки и черни точки. Със сигурност никой не би искал лицето му да е осеяно с пъпки и черни точки, нали?

В такъв случай трябва да стоите по-далеч от този продукт и да не му се доверявате прекомерно.
Проблемът се крие в това, че кокосовото масло е доста мазен и изключително силен продукт, който може да запуши порите ви. Излишно е да споменаваме до какви проблеми може да доведе това.

Тъй като е плътно, гъсто и мазно, кожата не е състояние да го абсорбира изцяло и така се стига до запушване на порите.
То е абсолютно противопоказно за хората, които страдат от акне, особено за тийнейджърите.

Освен това не е добра опция и за лечението на пъпки, въпреки че на много места бихте могли да прочетете точно обратното твърдение.
То е изключително богато на лауринова киселина, линолова киселина, витамин Е и други иначе полезни за кожата съставки.
Въпреки всичко, ако имате проблемна кожа, то този продукт в никакъв случай не е за вас, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.