Знаете ли защо сватбеният пръстен се поставя точно на безименния пръст?

0
414

Обикновено при мъжете безименният пръст е по-дълъг от показалеца

Може би много пъти сте си задавали въпроса защо сватбеният пръстен се поставя точно на безименният пръст.

безименният пръст
Обикновено при мъжете безименният пръст е по-дълъг от показалеца

Ако до този момент все още не сте успели да разгадаете мистерията около поставянето на пръстен на безименния пръст, можете да го направите в следващите редове.

Неслучайна на много места по света безименният пръст се нарича „пръст за пръстен“. Именно на него се поставя както годежният пръстен, така и венчалната халка. Още от древни времена се счита, че безименният пръст е предназначен точно за тази цел.

Този пръст е толкова специален, че древните хора го наричали „медицински“.
В някои култури той дори се смята за магически. И до ден днешен на някои места все още вярват, че този пръст е натоварен с магически способности.



Обикновено при мъжете безименният пръст е по-дълъг от показалеца, а при дамите обратно – той е по-къс от показалеца. Разбира се това правило си има и някои изключения.
Дори медиците са категорични, че безименният пръст е доста показателен. По него могат да се ориентират за нивото на тестостерон в организма.

Вярва се, че колкото по-дълъг е безименният пръст на един мъж, толкова по-мъжествен е той. Ако пък безименният пръст и показалецът са на едно ниво, то трябва да знаете, че това не е много добър показател за вашата сексуалност.

Още в древни времена хората са забелязали, че между размера на безименния пръст и някои личностни качества, съществува тясна връзка. всъщност всички тези качества, са били свързани с нивото на хормона тестостерон в организма.

И до ден днешен се провеждат редица наблюдения по тази тема. До този момент резултатите недвусмислено показват, че хората, чиито безименен пръст е по-дълъг от показалеца, са по-добри в математическите изчисления. Освен това те вземат правилните решения много по-бързо от останалите. Притежават добри ръководни умения, но в същото време са и доста агресивни.

Хората в древни времена обаче нямали всички тези обяснения. Всеизвестен е фактът, че развитието на този пръст в ембриона съвпада с половото му определяне. Именно поради тази причина е толкова ясен знак за нивото на тестостерона.

Тъй като според древните хора този пръст бил натоварен с магическа сила, на него се носел сватбеният пръстен. Той бил ясен знак, че даденият човек е обвързан.
Азиатците пък твърдят, че има специална връзка на вените на този пръст със сърцето. Китайско поверие пък сочи, че сватбеният пръстен се носи на този пръст, тъй като именно той символизира любимия ви човек, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.