Голям срам за Германия: Ще има нов световен шампион!

0
569

Германия се провали тотално на финала на групата си!

Жесток крах претърпя световният шампион Германия на Мондиал 2018. Той отпадна още в груповата фаза, след като загуби от Южна Корея с 0:2, видя TOPactualno.com.

Германия
Германия се прости с Мондиал 2018

Пред мача немците трябваше да постигнат задължителна победа, тъй като имаха 3 т., колкото имаше и Швеция, а Мексико беше с 6 т. Съществуваше вариант да се класират и при равенство, дори при загуба, но шансът за това беше микроскопичен.

През цялата среща възпитаниците на Йоаким Льов нямаха конкретна и ясна идея как да преодолеят съпротивата на азиатците. Разчитаха предимно на центрирания от фланговете, но това не се оказа достатъчно.

В мига, в който Швеция поведе на Мексико, стана ясно, че победата е задължителна. В крайна сметка скандинавците победиха с 3:0 и си осигуриха първото място в групата.



Голямата драма за Германия настъпи в продължението на мача с Корея. Йонг-Гвон Ким в 93-та мин. откри резултата след груба грешка на Тони Крос при корнер.

В 96-та мин. Сон Хюн-Мин подпечата билета на Маншафта за родината си. Вратарят Мануел Нойер бе започнал да играе като полеви играч, топката му бе отнета и Сон се озова на празна врата за 2:0.

Така Швеция и Мексико продължават напред от група F, като и двата тима финишираха с по 6 т. Южна Корея и Германия отпадат с по 3 т. Най-голямото унижение за арииците е, че не само отпадат, но и завършват на последното място в групата, тъй като са с по-лоша голова разлика от азиатския тим.

Вече е сигурно, че ще има нов световен шампион. Кой ще е той, ще разберем в оставащите срещи от Мондиал 2018.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.