Магическа градина с правилен избор на маркучи за поливане

0
560

Магическа градина с правилен избор на маркучи за поливане

Няма как да отгледате красива цветна градина със свежи растения, ако не осигурявате достатъчно влага за отглеждането им.

маркучи Необходимо е допълнително поливане на градинските растения с подходящите маркучи за поливане.

Каучуковите маркучи са значително по-надеждни заради еластичността си. Те издържат на ултравиолетова светлина, на промени в температурите и на високо налягане. Какво друго ви е необходимо за поливането на градината, ако имате на разположение всички тези качества на маркуча.

Като недостатък на този материал се изтъква това, че е много тежък и е трудно да се мести в градината. Специалистите са категорични, че колкото по-мек и гъвкав е маркуча, ще издържи много по-дълго.

PVC маркучите са с доста ниска цена и често се предпочита от градинарите. Важно е да се има предвид броя на слоевете. Колкото по многослоен е, толкова по-качествен е маркуча. За този вид маркучи за поливане е известно, че са много устойчиви на налягането и температурните промени.



На пазара се предлагат и найлонови маркучи. Те са леки и лесни за пренасяне, гъвкави са. Те, обаче, не са устойчиви на високо налягане и температурни промени.

В последно време особена популярност придобиха силиконовите маркучи. Стените на силиконовия маркуч имат свойството да се разширяват под въздействието на слънцето. Еластични са, но не са достатъчно устойчиви на налягане.

Когато си избирате маркуч за градината, освен материала, трябва да избирате и според дължина, диаметър, температурен режим,прозразчност и сила на натиск.

За да прецените колко да е дълъг маркуча за градината, измерете колко е разстоянието от водоизточника до градинката, която ще напоявате. Диаметърът трябва да съобразите с размера на кранчето на водоизточника, на който ще се закрепи маркуча.

Когато се избира според температурния режим, гумените маркучи са най-безопасни и стабилни и могат да се използват от – 30 до +90 градуса.

Намирането на правилния маркуч за вашата градинка не е ника сложно, просто трябва да имате предвид повече критерии.

 

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.