Загадъчен шум по целия свят изумява науката

1
385

Вече няколко десетилетия в различни точки на света периодично се появява загадъчен шум, за който науката към момента не е способна да даде някакво приемливо обяснение

Необяснимото около този феномен е и фактът, че само малък процент от населението в дадения район е в състояние да чуе въпросния шум, докато за мнозинството той остава напълно недоловим.

Описван е като нискочестотно бръмчене или бучене, понякога съпътствано и от осезаеми вибрации. Ефектът на този шум върху човешкия организъм се изразява в безсъние, раздразнителност, депресивни състояния и редица други неразположения, като има и случаи, когато при отделни хора той въздейства крайно негативно, довеждайки понякога дори и до самоубийствени прояви.

шум
Вече няколко десетилетия в различни райони на света периодично се появява загадъчен шум, за който науката все още не е способна да даде някакво приемливо обяснение

Мистериозното явление е описано за пръв път в научни издания още през 19 в., но широко популярност получава едва през втората половина на 20 в., когато започва да бъде отразявано от редица медии във Великобритания, Австралия и САЩ.

Някои изследователи на мистерии и загадки предполагат, че в случая с необяснимия шум става въпрос за нискочестотните вълни VLF и ELF, за които е научно доказано, че могат да навредят на човешкия организъм, но официалната наука продължава да няма окончателно обяснение.



loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Тези пластинки работят на мисловна честото, това което човек мисли вижда и чува. Служат за информация на тези, които ги поставят, но защо не ги махат, след като ни вредят. И аз имам в ухото и окото.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.