24 години изминаха, а българската душа още трепва при това ВИДЕО!

0
296

Отбелязваме годишнина от най-великото нещо в българския футбол!

Днес е 10 юли и заедно с това изникват много спомени, които ни карат да се гордеем, че сме българи. Точно на тази дата преди 24 години българският футбол се промени завинаги.

футбол
Преди 24 години нашият футбол се промени завинаги

България постигна най-великата си победа в историята. Тя дойде срещу Германия на четвъртфинал на Световно първенство.

Мондиалът в САЩ през 1994 г. остана завинаги в българските души. Няма българин, който да не трепва при видеото, което излагаме на вниманието ви.

Победата идва драматично. Срещата завършва 2:1 за България, но това 2:1 е изстрадано и шокиращо за целия футболен свят, защото по онова време Германия е действащият световен шампион.



Мачът е много равностоен, като има положения и пред двете врати. Най-доброто за „лъвовете“ през първата част е една греда на Балъков след пас на Стоичков.

Второто полувреме тръгва кошмарно за нашия тим. Йордан Лечков фаулира неволно Юрген Клинсман в наказателното поле и съдията отсъжда дузпа. Тя е реализирана от капитана Лотар Матеус в 48-та мин.

България обаче се развихря само за 3 минути. В 75-та мин. Христо Стоичков си изпросва удобен за „левачката“ си фаул и пронизва безпощадно Бодо Илгнер за 1:1.

В 78-та мин. идва и големият шок за света. Златко Янков центрира страхотно отдясно, Лечков скача и бележи красиво с плонж, изкупвайки вината си за дузпата и обръщайки изцяло развоя на мача.

Така България се класира за полуфиналите, където отпада от Италия, но не без съдийска помощ. Нашият тим завършва на четвъртото място и се окичва с бронзовите медали.

Този успех ще се помни вечно. Затова ви връщаме към него с едно прочувствено видео.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.