Генетичната памет е важен фактор за формирането на всеки човек (ВИДЕО)

0
568

Познанието за генетичната памет и за семейните констелации дава отговори на редица въпроси, които вълнуват всеки човек

В научно-популярната поредица „Без формат“ на ТВ Хасково гостува д-р Светла Стоева.

генетичната памет
Генетичната памет е важна

Д-р Стоева е психиатър от Медицинския университет в гр. Варна. Дълги години е практикувала в Психиатрична болница с диспансер в гр. Шумен.

От 2002 г. д-р Стоева е психотерапевт и холистичен лекар на свободна практика. Използва хомеопатия в своята практика и е преподавател по същата дисциплина.

Заедно с водещата Христина Котларска дискутират същността на генетичната памет и какво представляват семейните констелации.



Семейни констелации се нарича методът, който изследва генетичната памет в един род. Методът е въведен от немския мисионер Берт Хелингер. Той проповядвал християнството сред жителите на племето Зулу, но там станал свидетел на тесните роднински връзки.

Проблемите в един род се появяват, когато не са спазени законите на любовта.

Берт Хелингер формулира законите на любовта, които са 3.

Закон 1 – Всеки има право да принадлежи на семейство и рода, в които е роден. И никой не може да отнеме това право. Ако по някаква причина някой е принуден от неговите роднини да бъде отлъчен, забравен или нещо друго, то неговите наследници сляпо започват да повтарят неговата съдба.

Закон 2 – За йерархията в една семейна система – всеки човек има свое уникално място, което не може да бъде заето от никой друг.

Често срещана грешка се допуска от семейства, които имат починало или починали деца. Родителите казват, че имат две живи деца. А не споменават, че преди тях са имали починало дете или деца.

Закон 3 – За несправедливостите в семейството и в рода – някой е бил лишен от наследство, от възможности за успех, бил е убит и други.

Хората, които нарушават подобен закон страдат много и техният живот става изключително тежък.

Още изключително интересни и полезни факти ще научите от видеото долу от въпросите на Христина Котларска и от отговорите на д-р Стоева.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.