Трансферът на века: Кристиано Роналдо направи немислимото!

0
359

Кристиано Роналдо хвърли всички в тотален шок!

Никой не очакваше Кристиано Роналдо да се раздели с Реал (Мадрид) в миг, в който е все още на върха. Португалецът обаче го направи, за ужас на милионите почитатели на „Белия балет“.

Кристиано Роналдо
Юве удари джакпота с Кристиано Роналдо

Носителят на „Златната топка“ вече бе обявен като ново попълнение на италианския шампион Ювентус. Сумата, която ще бъде заплатена за него, е 105 млн. евро, които ще се внесат в касата на кралския клуб на две части.

Това, което е основното за взимането на такова решение от Кристиано Роналдо, е огромната заплата, която ще прибира като играч на Юве. Той ще получава по 30 млн. евро на сезон, което е с 5 млн. повече от това, което беше в Реал.

Друг основен аспект за този трансфер са по-ниските данъци в Италия. Както е известно, Рони имаше големи проблеми с данъчните в Испания и дори бе осъден условно.



От миналата година в италианския футбол данъците са значително намалени, което се прави с цел да бъдат привличани големи имена в калчото. Първото вече е налице.

Самият Роналдо признава, че за решението му е изиграла роля и реакцията на феновете на Ювентус през пролетта. Тогава португалецът вкара със задна ножица във вратата на Буфон насред Торино, а на трибуните му ръкопляскаха.

Представянето на Кристиано в Торино ще бъде в понеделник. Сега той е на почивка в Гърция, където на практика бе завършен трансферът.

Каквото и да си говорим, това изглежда като удара на века. Не като цена на трансфера, а като стойност, защото Юве най-после докара голямо име в отбора, което може да му спечели Шампионската лига.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.