В Хърватия са бесни: Нямаше как да ни оставят да станем световни шампиони!

0
299

Цяла Хърватия ври и кипи след снощния мач срещу Франция!

Световното в Русия си замина, а с него заминаха и надеждите на Хърватия да стане световен шампион. Начинът, по който се случи това във финала обаче, е скандален.

Хърватия
В Хърватия не могат да се примирят със загубата

Цял свят все още не може да се освободи от чувството, че главният съдия повлия на крайния изход на срещата. Първите два гола на Франция, които се оказаха решаващи, дойдоха при спорни положения.

Първото попадение дойде от съмнителен фаул срещу Антоан Гризман. Последва автогол на Марио Манджукич.

Вторият гол обаче предизвика най-много дискусии. Иван Перишич игра с ръка в наказателното поле и след като се консултира с ВАР, реферът отсъди дузпа. Ситуацията предизвика много спорове, като и досега никой не е убеден, че това беше чиста дузпа, която после бе реализирана от Гризман.



В Хърватия са направо бесни от съдийството. Медиите там масово пишат за подпиране на Франция и задкулисни игри.

„Беше твърде наивно да очакваме, че ще ни оставят да станем световни шампиони. Съдията повлия точно толкова, колкото трябваше.“ – пише хърватски ежедневник.

Разочарованието си от съдийството изказа и треньорът на хърватите Златко Далич. Той не може да се съгласи с решенията на рефера.

„Поздравявам Франция за титлата, но те имаха късмет. През първите 20 минути ние контролирахме срещата, после се случиха непредвидени неща. Не искам да говоря за съдийството, но такава дузпа на финал не се дава.“ – категоричен е Далич.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.