Това са топ храните, потискащи апетита

0
378

Заложете на тях, ако постоянно изпитвате чувство на глад

Ако не страдате от липса на апетит и бихте искали да го потиснете, можете да го направите с топ храните, които ще ви разкрием в следващите редове.

храните
Заложете на тях, ако постоянно изпитвате чувство на глад

Специалистите по здравословно хранене са категорични, че ако заложите на храните, които ще ви разкрием в редовете по-долу, резултатите няма да закъснеят.

Ето кои са храните, на които е добре да заложите, за да потиснете апетита:

Джинджифил
Заради невероятните му храносмилателни способности много култури използват корена на джинджифила и то от векове. Без значение дали ще го добавите към храната си, ще го приемете като смути или като чай, джинджифилът действа безотказно. Този стимулант подобрява значително храносмилането и подхранва организма.



Ябълки
За никого не е тайна, че ябълката е направо вълшебен плод. Тя е богата на пектин и разтворими фибри, които ще ви помогнат да се чувствате сити за по-дълго време. Освен това повишават енергията и регулират нивата на кръвната захар. И не на последно място трябва да отбележим, че ябълките изискват доста време за дъвчене, което води до по-бързо засищане.

Сладки картофи
Специалистите по храните посочват, че картофите от този вид съдържат специален вид нишесте. Тъй като то има способността да се противопоставя на хранителните ензими, сладките картофи са храна, която засища твърде бързо чувството на глад. Не трябва да се пренебрегва и факта, че съдържат солидно количество от витамините А и С.

Овесени ядки
Овесените ядки са богати на бавноразтворими въглехидрати и фибри. Със сигурност този продукт ще ви държи сито доста дълго време.

Тъмен шоколад
Ако сте любители на сладките изкушения и най-вече на шоколада, то е добре да заложите на тъмен шоколад, съдържащ най-малко 70% какао. Дори малко количество от този шоколад ще ви засити. Тайната се крие в това, че горчивият му вкус намалява желанието ви за сладко и сигнализира на мозъка, че вече сте сити.

Зеленчукова супа
Ако хапнете една гореща супа от зеленчуци на обяд, не само ще засити организма ви, а ще го стори с приема на много малко калории. Достатъчно е просто да хапнете една купичка зеленчукова супа преди основното ядене.

Вода
Звучи ви невероятно, нали? Доказано е, че приемът на само една чаша вода може да намали значително количеството калории, които ще приемете при хранене. Затова се препоръчва горещо да изпивате поне по една чаша вода преди всяко хранене.

Яйца
Резултатите от различни проучвания сочат, че е достатъчно да хапнете 1-2 яйца на закуска, за да се чувствате сити. В същото време ще приемете същото количество калории, колкото ако хапнете само една багета, пише Блиц.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.