Така се правят уникални картофи „Слънце“ с лук и розмарин (топ рецепта)

0
719

Тези картофи „Слънце“ с лук и розмарин стават просто мечта

Предлагаме ви рецептата за чудни и красиви картофи „Слънце“ с лук и розмарин. Количеството тук е като за една порция, а вие ще си прецените колко да направите, в зависимост от домочадието и гостите си. Бъдете сигурни, че ще ахнете от възхита, наистина са удивителни.

картофи "Слънце" с лук и розмарин
Красиви, лесни и много вкусни са тези картофи „Слънце“ с лук и розмарин

Трябват ни три големи картофа, две глави червен лук, три лъжици зехтин, един стрък розмарин, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на тънки филийки картофите – все едно ги режем за чипс. Същото правим и с лука като внимаваме той да не се разпадне, а да си остане на цели филийки.

След това си подреждаме картофите в една тавичка така, както е показано на снимката, която виждате. Между филийките от картофи си вмъкваме и резените от червения лук. Ако съдът се окаже по-голям, може да си добавите още картофи.



Поръсваме си ястието със зехтин, черен пипер и сол на вкус. А отгоре слагаме и стръкчето розмарин, което ще придаде неустоим вкус на ястието. Като стане готово ще махнем розмарина от тавичката.

Пъхаме си картофките да се пекат във фурната на температура от 200 градуса и най-добре да са завити с фолио. След около 30-ина минутки им махаме фолиото и ги оставяме да се запекат и да хванат апетитна коричка отгоре, но вече на температура от 220 градуса.

Сервират се на трапезата докато са още горещи и може да бъдете сигурни, че няма да им устоите, нито вашите гости. С една добре охладена биричка и с приятна компания, тези картофки ще ви дойдат дюшеш. Дори няма и да се сетите за месо или нещо подобно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.