Формата на пъпа може да издаде редица заболявания (II част)

0
262

Подобно положение на пъпа може да е знак за проблеми с маточната шийка

Както вече стана ясно в първата част на този материал, формата на пъпа е от огромно значение.

пъпа
Подобно положение на пъпа може да е знак за проблеми с маточната шийка

Тя може да е сигнал за наличието на редица заболявания. Какво още издава пъпа, неговото местоположение и форма, можете да научите в следващите редове.

Разтягане надолу
Разтягането на пъпа до центъра на ингвиналната област може да е знак за натоварване в слънчевия сплит или в горната част на гръдния кош.
Подобно разтягане на пъпа може да доведе до хронична болка, лошо храносмилане или пък да се превърне в причина за натиск върху чревната система. Този проблем от своя страна пък може да е причина за лош сън или психични проблеми. Като се има предвид, че сдвоеният орган на тънките черва е сърцето, храносмилателните проблеми могат да предизвикат образуването на излишна топлина в сърдечната област.

Ефектът от опъването на пъпа може да се разпространи не само нагоре, а и надолу. В резултат на това потърпевшият може да изпита болка в долната част на тялото. Имайте предвид, че понякога прекомерният стрес може да причини сплитане на червата.



Подобно положение на пъпа може да е знак за проблеми с маточната шийка при представителките на нежния пол. Този проблем пък на свой ред може да доведе до нередовна менструация, както и безплодие.

Що се отнася до мъжете, те пък могат да изпитат силни болки в коремната област или в областта на пикочния мехур, който се намира в близост до простатната жлеза. Това съответно може да доведе до проблеми с нея.

Изправяне на пъпа надясно
Ако пъпът се разшири към горната част на таза, това може да е сигнал за проблеми с дебелото черво. Това съответно може да засегне и бъбречната функция.

Подобно разположение на пъпа може да доведе до напрежение в горната дясна част на корема. Това съответно може да е в резултат на проблеми с черния дроб и жлъчния мехур.

Нагоре и наляво
Ако пъпът ви е разтегнат нагоре и наляво може да стане причина за напрежение в долната дясна част. Възможно е това му положение да издава за проблеми в стомаха, далака, панкреаса и левия бъбрек.
В нередки случаи това разтягане е в резултат на проблеми с дебелото черво или пък храносмилателни нарушения.

Разтягане наляво
Обикновено това разтежение може да доведе до засягане на бъбреците и тяхната функция.

Нагоре и надясно
При този вид разширение на пъпа, са възможни проблеми със сигмоидното разстройство на дебелото черво и храносмилането.

Разтягане нагоре
Това разтягане може да доведе до промяна в киселинността, която пък на свой ред може да причини сърдечни заболявания, раздразнителност и проблеми с храносмилането, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.