Внимание! Тези продукти са токсични, но въпреки това хората ги обожават!

0
302

Бъдете особено внимателни при консумацията им

Вероятно ще ви е много трудно да повярвате, че тези продукти са токсични, но това е истината.

токсични
Бъдете особено внимателни при консумацията им

Голяма част от продуктите, които ежедневно присъстват на трапезата ви, съдържат отрова или казано с други думи, те са токсични.

Добре е да сте наясно с факта, че консумацията на токсични плодове и зеленчуци може да доведе до фатални последствия и дори до летален край.

В следващите редове ще ви разкрием кои са токсичните продукти:



Ябълки
Макар, че този плод е сочен за един от най-полезните, то в семките им се съдържа олово. Макар в детските си години да сте чували, че е добре да ядете и семките на ябълките, тъй като в тях се съдържа йод и са много полезни, трябва да знаете, че това не е така.

Бадеми
Несъмнено тези ядки са един от най-хранителните продукти в света. Чрез тях организмът си набавя много енергия. За да се случи това обаче, е нужно да избирате правилните бадеми. Имайте предвид, че онези от тях, които имат горчив вкус, са отровни, тъй като в тях се съдържа твърде голямо количество цианид. В един бадем се съдържа 6 милиграма от това вещество, а 100 милиграма от него, са способни да ви убият.

Вишни
В костилките на вишните също се съдържа цианид. Именно поради тази причина е добре да ги отстраните, преди да подложите плода на термична обработка.

Гъби
Те могат да придадат невероятен вкус и аромат на ястията, но могат да причинят отравяне и дори смърт. В световен мащаб съществуват 12 вида гъби, които могат да ви костват живота.

Рициново масло
Рициновото масло се използва за направата на редица лекарства и продукти. То се извлича от семената на растението рицин, което всъщност е отровно. Дори в голяма част от бонбоните се съдържа рициново масло.

Домати
Заради алкалоидите, съдържащи се в тях, доматите са токсични. Освен това в листата на този зеленчук се съдържа соланин, който е силно токсичен елемент.

Картофи
Не всички сортове картофи са полезни. Освен това в листата им се съдържат отрови. Най-токсични за хората, са картофите със зелена кора, в която се съдържа соланин.

Ревен
Той е многогодишно растение от семейство Лападови. Този вид хибрид се отглежда като зеленчук по целия свят. Ревенът е с дълги дръжки и широки листа. В тях се съдържа солидно количество оксалова киселина, която може да причини редица здравословни проблеми и дори смърт, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.