Така се прави уникалния хавайски хляб с плодове и ядки (топ рецепта)

0
414

Този хавайски хляб с плодове и ядки става чудо, няма да повярвате

Предлагаме ви рецептата за уникалния хавайски хляб с плодове и ядки. Да, той действително е взет от кухнята на екзотичен Хавай, а вкусът му е чудесен. И не се тревожете, защото се прави лесно, противно на очакванията, че е нещо супер засукано.

хавайски хляб с плодове и ядки
Разкошен и невероятно вкусен е този хавайски хляб с плодове и ядки

Трябват ни три чаши брашно, три четвърти лъжичка сол, една лъжичка сода за хляб, две чаши захар, една лъжичка канела, една чаша счукани орехи, три разбити яйца, чаша олио, две чаши пюре от банан, една чаша смлян ананас от консерва, две лъжици течна ванилия, половин чаша кокосови стърготини, една чаша нарязани наполовина череши без костилките.

Първо трябва да си загреем фурната на 180 градуса. След това си намасляваме и набрашняваме една правоъгълна тавичка за печене. В нея ще си печем после хавайския хляб.

Взимаме си една по-голяма купа, в която си смесваме брашното, солта, канелата, захарта и содата бикарбонат. Прибавяме си към тях счуканите орехи, разбитите яйца, банана, олиото, ванилията, ананаса, черешите и кокоса.



Тази цялата смес си я разбъркваме много, ама много хубаво. След като е станала напълно единна и хомогенна, си я изсипваме в тавичката. Пъхаме я да се пече в предварително загрятата фурна за около един час или докато видим, че хлябът е започнал да хваща апетитна коричка.

Щом е вече изпечен и готов, оставяме го да изстине и чак тогава го нарязваме. Добре е даже да го покрием с нещо, за да престои малко настрани и да не се степа после. Става уникално вкусен и сме сигурни, че ще си оближете пръстите с него. А и никак не е труден за майсторене.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.