Ето защо не трябва да влизате с обувки в дома си

0
392

Със сигурност ще се замислите след тази информация

Вероятно в определен период от живота ви сте завиждали на хора, които влизат с обувки в дома си и сте искали да сте на тяхно място. В следващите редове ще научите неща, които със сигурност ще ви откажат от тези мераци.

обувки
Със сигурност ще се замислите след тази информация

Може би все пак ви се случва да не искате да се събувате и да прецапате през жилището си с обувки. Понякога човек бърза и няма време да събуе обувките си, а друг път просто е обзет от мързел.

В следващите редове обаче ще ви разкрием някои факти, след които със сигурност няма да посмеете повече да влезете с обувки в дома си.

Ето ги и тях:



Токсични вещества
Малцина си дават сметка, че по подметките на обувките остават токсични вещества. Истината е, че по тях се лепят немалка част от препаратите, с които обработват улиците, а те са доста отровни. Имайте предвид, че ако често си позволявате да се разхождате с обувки у дома, рискувате не след дълго токсичните вещества да замърсят сериозно въздуха там.

Увреждане на настилките
Токчетата, пясъкът по подметката и още редица такива дреболии, на които не обръщате внимание, могат да увредят настилката. Това важи особено в случаите, в които сте заложили на ламинат или паркет. Макар отначало нанесените щети да са почти незабележими, то не след дълго ще забележите следите от грешката си.

Мръсотия
Разбира се далеч не може да се каже, че всичката мръсотия, която вкарвате в дома си, влизайки с обувки, е токсична. Едва ли обаче ще оспорите факта, че по този начин пренасяте голяма мръсотия. Задавали ли сте си въпроса колко пъти е нужно да измиете пода след това, за да се избавите от бактериите, които сте вкарали? Ако все пак желаете да влизате с обувки в дома си, то е добре да имате две изтривалки – една от външна страна (преди вратата) и една от вътрешна (след вратата).

Комфорт
След всички опасности, описани дотук, не трябва да пренебрегваме и комфорта ви. Едва ли някой си представя, че ще се чувства много удобно, ако в края на дългия работен ден остане с обувките на краката си. По този начин ги лишавате от възможността да дишат, а това е чудесна предпоставка за появата на гъбички. Едва ли бихте заменили удобните домашни пантофи с обувки.

Ходете боси
Не на последно място трябва да се отбележи, че ходенето бос, е изключително полезно. Не забравяйте, че именно ходенето бос, е най-лесният и достъпен начин за стимулиране на кръвообращението, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.