С тези малки хитринки ще си спестите химическото чистене

0
555

Не изпадайте в паника при всяко петно върху дрехите

В следващите редове ще ви разкрием няколко малки хитринки, благодарение на които ще си спестите химическото чистене.

химическото чистене
Не изпадайте в паника при всяко петно върху дрехите

Несъмнено преобладаващата част от представителките на нежния пол, са изключително внимателни към гардероба си. Освен това една от мечтите им, е вещите и дрехите им винаги да са в перфектна форма за възможно най-дълго време.

Често пъти обаче дрехите и обувките се цапат, а понякога се и късат, защото както всеки знае, няма нищо вечно.
В следващите редове ще ви разкрием няколко малки хитринки, благодарение на които ще успеете да съхраните безупречния вид на дрехите си за по-дълго време. Освен това несъмнено ще си спестите химическото чистене.

Вероятно ви е направило впечатление, че дрехите и изделията от естествена вълна, са доста бодливи. Именно това е и причината, поради която много хора не обичат да носят вълнени дрехи. Съществува обаче бърз и лесен начин да омекотите материята и тя да не ви причинява дискомфорт при носене. Това, което трябва да направите е да намокрите вълнената дреха, да я приберете в найлонова торбичка и да я приберете в хладилника. Оставете я да престои там за една нощ. На сутринта само изплакнете добре дрехата, оставете я да изсъхне и вече няма да ви създава дискомфорт.



Петната от дезодорант, са истински кошмар за всяка дама. Е, сега ще ви успокоим. Не е нужно да давате дрехите си на химическото чистене всеки път, щом забележите неприятните петна. Достатъчно е да натъркате засегнатото място с чорап, но задължително памучен и от петната няма да има и следа.

Неприятните жълти петна от пот също могат да изкарат от равновесие всяка дама, държаща на перфектния си външен вид.
Е, отново не е нужно да разчитате на химическото чистене да поправят „щетите“. Достатъчно е да смесите 1 ч.л. обикновено веро с 3-4 ч.л. водороден прекис и 2 с.л. сода бикарбонат. С получената смес натъркайте петната от пот. Ще забележите как започват да изчезват още на мига.

Може би ви се е случвало копче от дрехата ви да е на път да падне. Ако забележите това, докато сте на улицата или някъде извън дома си и нямате възможност да го пришиете, на помощ идва безцветният лак. Достатъчно е да го намажете с него и по този начин ще го предпазите от разшиване.

Не се отчайвайте, ако полеете дрехите си с червено вино. Нужно е да смесите малко готварска сол с малко количество вода, за да се получи каша. Нанесете я върху засегнатото място и разтъркайте леко. След тази процедура изперете дрехата като добавите 1 ч.л. амоняк за всеки литър вода, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.