Бъдете много внимателни с тези продукти през лятото

0
432

Не бъдете небрежни, защото една грешка може да ви струва твърде скъпо

Едва ли има човек, който да не е наясно с факта, че лятото освен, че е любимият сезон на мнозина и повечето хора го свързват с отпуска и почивка, крие и своите рискове. Едни от тях, са храните.

лятото
Не бъдете небрежни, защото една грешка може да ви струва твърде скъпо

В следващите редове ще ви разкрием продуктите, към които трябва да проявите особено внимание, преди да ги сложите на трапезата си, тъй като крият сериозни опасности.
Факт е, че през лятото храната се разваля доста бързо. Това разбира се може да се случи не само у дома, а и в магазина.

За да избегнете риска от хранителни отравяния през лятото, които не са за подценяване, е по-добре да сте внимателни с продуктите, които консумирате.
Когато пазарувате, обръщайте внимание не само на външния вид на храната, а и на аромата й. едва ли искате да се почувствате зле в летните горещини.

Ето кои са основните продукти, от които бихте могли да се натровите през лятото:



Зеленчуци и плодове
Когато времето е топло, а плодовете и зеленчуците са изложени на пряка слънчева светлина, започва процес на гниене. Поради тази причина е нужно да проявите особено внимание при подбора на плодове и зеленчуци на пазара. Освен това, след като ги купите, трябва да внимавате къде ги съхранявате. Не давайте на малчуганите да консумират немити плодове, тъй като това може да предизвика хранително отравяне.

Пилешко месо и яйца
Яйцата и пилешкото месо съдържат бактерии, които могат да причинят салмонелоза. Тя представлява остро чревно заболяване. Можете да се предпазите от него като консумирате само пресни яйца, които не са на повече от пет дни. Имайте предвид, че застоелите яйца, са с по-малка плътност на черупката, през която прониква салмонелозата.

Замразени зеленчуци
Не се заблуждавайте, че залагайки на замразени зеленчуци, избягвате опасностите. Предвид технологията, по която се замразяват, техните качества и хранителна стойност биват запазени за по-дълго време. Никой обаче не ви гарантира, че те вече не са размразявани веднъж, след което отново са замразени. Ето тук се крият доста сериозни рискове, с които няма как да сте наясно на 100%, тъй като никой не ви дава гаранция, че тези продукти не са размразявани.

Месо
Вероятно и вие сте сред хората, които обичат да похапват месо на скара, особено ако се намирате на брега на някое езеро или язовир. В летните нощи с лек морски бриз, чаша студена бира и прясно изпечено месо на скара, са едно от любимите неща на мъжете, а и не само. Когато правите барбекю сред природата обаче, не трябва да забравяте, че в суровото месо може да живеят много опасни бактерии. Специалистите съветват никога да не купувате вече мариновано месо от магазина, тъй като вероятността то да е старо, е много голяма, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.