Всяка домакиня го използва, без да си дава сметка, че то ни убива бавно

0
624

Трябва да бъдете особено внимателни

Едва ли има домакиня, която да не го използва. То несъмнено съкращава осезаемо времето за приготвянето на ястията и ги прави по-вкусни, но пък в същото време специалистите твърдят, че ни убива бавно.

домакиня
Трябва да бъдете особено внимателни

Ако се питате за какво става въпрос, отговорът е алуминиевото фолио.
Вероятно до неотдавна сте вярвали, че ако нещо е опасно, то няма да бъде използвано. Напоследък обаче са все повече примерите за това как изключително опасни храни или вещи присъстват в ежедневието ни.

Всяка домакиня трябва да е наясно с опасностите, които крие алуминиевото фолио. Здравните специалисти твърдят, че отравянето с алуминий, е доста сериозен проблем. Поради тази причина е добре да вземете предпазни мерки, с които да защитите семейството си.

Добре е да знаете, че алуминият се натрупва в тялото. При все, че човешкият организъм притежава способността да се очиства доста ефективно от токсините и тежките метали, натрупали се в него, той все пак има своите граници.



С течение на времето вредният алуминий се натрупва не само в костите, а и в органите и останалите тъкани. Сред ранните признаци на отравяне с алуминий, с които домакините трябва да са наясно, са:
– Объркване
– Мускулна слабост
– Болки в костите
– Гърчове

В случай, че дете е засегнато от алуминиева токсичност, то това се отразява негативно на растежа и развитието му. Алуминият може да причини доста сериозни проблеми на човешкия организъм, сред които мозъчни заболявания, проблеми с нервната система, с белите дробове и анемия.

На практика алуминият е метал, който се съдържа дори в повърхността на земната кора. Истината обаче е, че човешкото тяло не изпитва физиологична нужда от алуминий. Може би ще се зачудите защо в такъв случай той може да бъде открит в повечето продукти, които консумираме.

Имайте предвид, че ако приемате редовно аспирин, мултивитамини или други медикаменти, които биват изписани с рецепта, се излагате на висок риск от алуминиево отравяне. Освен това всеки път, когато се храните консумирате алуминий, тъй като той се съдържа в много от чиниите.

Добре е при закупуването на съдове и хранителни продукти да наблегнете на такива, които не съдържат този метал.
Ако в кухнята си имате алуминиеви съдове, то най-добре би било да ги замените с чугунени такива.

По този начин не само, че храната ви, ще е по-безопасна, а и ще е значително по-вкусна. Избягвайте предварително обработените и пакетирани храни, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.