Любопитни приложения на кафето

0
290

Утайката от кафето е отлично средство за грижа за кожата

За преобладаваща част от съвременното общество кафето е онази ароматна напитка, с която започват деня си.

кафето
Утайката от кафето е отлично средство за грижа за кожата

Несъмнено тя ви дава свежест. А и ароматът на кафето е доста приятен. Не можем да пренебрегнем и фактът, че ободряващият аромат и вкус може да бъде променен по желания от всеки начин. По този начин сякаш си давате нова доза тонус за предстоящия ден.

Много хора започват деня си с чаша ароматно кафе, но всеки го пие според предпочитанията си. Тази ароматна напитка отдавна се е превърнала в ритуал. Мнозина обаче изхвърлят утайката от кафето, мислейки си, че след като са получили нужния тонус, тя не им е необходима.

Е, тук е мястото да отбележим, че грешите и то много. Не бързайте да изхвърляте утайката от кафето, тя е истинско съкровище. В следващите редове ще ви разкрием защо.



Утайката от кафето е отлично средство за грижа за кожата. Ако почистите лицето си с маска, базирана на утайката от кафе, ще подобрите значително микроциркулацията на кръвта. Освен това ще подновите кожата и ще подобрите значително тена си.

За да извлечете всички тези ползи, е нужно само да смесите 1 ч.л. гъста сметана и 3 ч.л. утайка от кафе. Можете да използвате и мляно кафе, което все още не сте варили. Нанесете маската на равномерен слой върху лицето, което предварително сте почистили. Оставете я да действа пет минути, след това масажирайте лицето си в продължение на минута. Накрая изплакнете.

Кафето може да бъде използвано и като отличен ароматизатор за дома. То не само ще ароматизира стаята ви, изпълвайки я с невероятно свеж аромат, а и ще абсорбира неприятните миризми. В този ред на мисли, кафето е отличен ароматизатор за кухнята.

С него можете да почистите и съдовете, които са загорели. Това означава, че то по никакъв начин не отстъпва на химическите абразиви. Няма да има никакъв проблем да почистите емайлирания тиган със средна степен на загаряне. Ако положението обаче е много тежко, то кафето няма да може да ви помогне.

С времето кухненските кърпи се захабяват и по тях се появяват петна. Ако сте пробвали какво ли не, за да избегнете петната и не получавате желания ефект, то има решение. Просто ги боядисайте в по-тъмен цвят и те няма да личат. Така ще можете да ги използвате още известно време. За целта е нужно просто да поставите ликьосаните кърпи в съд с кипящо кафе, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.