Ето как да не губите излишно време в чистене на дома си

0
284

Вслушайте се в тези съвети

В този материал ще ви разкрием няколко хитринки, благодарение на които няма да ви се налага да губите ценно време в чистене на дома.

чистене
Вслушайте се в тези съвети

Няма никакво съмнение, че живеем в свят, който е доста еманципиран. В този ред на мисли, едва ли на първо място в задачите на всяка домакиня, е чистенето на дома. Макар, че то все още се смята за женска работа, нито една дама не иска да губи време в забързания свят, в който живеем, привеждайки къщата в ред.

Всяка домакиня е наясно, че докато подреди дома, почисти с прахосмукачката, след това мине с мопа и забърше праха, отива почти един ден.
Специалисти са на мнение, че ако се научите да разпределяте правилно времето си, ще ви е от огромна полза.

Следващите няколко съвета за чистене, ще са ви от огромна полза:



Не чистете през ден
Може би ви се струва, че ако чистите през ден, ще си спестите време. Това е т.нар. „междинно почистване“, в което обаче се губи много повече време, отколкото предполагате. Докато свършите няколко на пръв поглед дребни работи и си отлита поне един час. По-добре е да отделите повече време веднъж седмично, за да почистите. Старайте се обаче това да не ви отнема целия ден.

Изхвърляйте ненужното
Редовното изхвърляне на ненужните неща определено ще улесни процеса на чистене. Макар мнозина да си мислят, че изхвърлянето на боклука, е синоним на чистене, то в действителност по този начин ще се избавите много по-ефикасно от натрупалите се боклуци, преди да се захванете с чистене. По този начин ще свършите всичко останало много по-бързо и лесно.

Паралелно изпълнение на задачите
Вероятно дори не ви прави впечатление колко време губите в изчакване. Всъщност можете да използвате цялото това време, за да свършите нещо полезно. Така например, докато изчаквате нещо, можете за почистите микровълновата, кухненския плот или нещо друго.

Без хаотични действия
Направете си ясен и точен план, който да следвате. Колкото и невероятно да ви звучи, това помага дори и в процеса на чистене. По този начин ще се избавите от хаотичните действия. Ако чистите, както ви дойде, със сигурност ще губите много време в изпълнението на тази задача. Именно поради тази причина е добре да следвате някои основни принципи.

Според мнозина, винаги трябва да се започва отгоре надолу – тоест първо да избършете праха от секцията, а след това да пуснете прахосмукачка и да забършете пода. Ако първо хванете мопа, ще ви се наложи да минавате няколко пъти с него.

Освен това би било добре да изчистите първо стаите и след това да преминете към коридора. По този начин ще избегнете разнасянето на мръсотията по цялата къща, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.