Ето защо не трябва да слагате тези неща в микровълновата

0
465

Слагайки пипер микровълновата, той може да избухне като яйцето

Със сигурност сте наясно с повечето неща, които не трябва да поставяте в микровълновата. В следващите редове обаче ще ви запознаем с още някои неща, които не е подходящо да слагате в микровълновата.

микровълновата
Слагайки пипер микровълновата, той може да избухне като яйцето

Ето какво още не може да слагате в микровълновата:

Първият и най-важен съвет за микровълновата е да не я включвате, ако в нея няма нищо. В противен случай няма какво да абсорбира микровълните и това започва да вреди на генератора на този уред.

Замразено месо
Много от домакините използват микровълновата за размразяване на месо или други замразени продукти. Имайте предвид обаче, че това не е най-безопасния начин, тъй като се създават условия за размножаване на патогенни бактерии. На практика микровълните на уреда работят само върху повърхностния слой и не могат да проникнат на дълбочина повече от 3 см.



Хартиен плик
Не си мислете, че можете да затоплите нещо в безобидната на пръв поглед хартиена торба (плик). Действието на микровълните може да възпламени някои от тези обвивки.

Пипер
Слагайки пипер микровълновата, той може да избухне като яйцето. Освен това веществото капсацин, съдържащо се в него, може да го направи с по-остър вкус. Нагрявайки се в микровълновата, капсацинът се превръща в аерозол, който може да се възпламени като газта. Това ще се случи, когато отворите вратата на уреда.

Пластмасови кутии
Със сигурност това не е най-добрият съд за този уред.. Голяма част от видовете пластмаса съдържат вещества, които след затопляне в микровълновата се пропиват в храната. По този начин рискувате да навредите на здравето си. Най-добре е да затопляте ястията си в стъклени или порцеланови съдове. Пластмасовите кутии са по-подходящи за съхраняване на храната в хладилника.

Плътно затворени съдове
Плътно затворените съдове също не са добра идея за този уред. Заради нагряването, те ще се превърнат в истинска бомба в нея. Не е изключено съдът да се счупи. Понякога дори можете да подскочите от силното гърмене, което ще чуете от този уред, ако сложите плътно затворен съд за нагряване.

Не забравяйте, че когато искате да затоплите нещо, е най-добре да махнете капака на съда. Няма значение дали става въпрос за буркан или кутия. В случай, че се притеснявате микровълните да не изсушат храната ви, можете да си спестите този проблем като си купите специален капак за микровълнова. С него ще похлупите съда, в който греете храната и така тя няма да се изсуши, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.