С тези няколко трика ще запазите морския тен за по-дълго време

0
542

Най-добрата грижа за кожата е естественото масло

Ако искате да се наслаждавате на морския тен по-дълго време, то е добре да се вслушате в съветите, които ще ви дадем в редовете по-долу.

морския тен
Най-добрата грижа за кожата е естественото масло

Като се има предвид, че преобладаваща част от хората не могат да си позволят да изкарат цяло лято на плажа, то тенът им изчезва твърде бързо.
За щастие има няколко хитринки, благодарение на които можете да задържите морския тен за по-дълго време. По този начин ще изглеждате безупречно дори и насред зима.

Ето кои са хитринките, които ще запазят морския тен за дълго:

Хидратация
Хидратацията на кожата е от изключителна важност за запазването на тена за дълго време. Имайте предвид, че колкото по-добре се грижите за това тя да е отлично хидратирана, толкова по-дълго време ще се радвате на бронзовия загар от лятото. Освен това не забравяйте да използвате овлажняващ лосион след душа.



Най-добрата грижа за кожата е естественото масло. В този ред на мисли дерматолозите препоръчват да заложите на бадемовото масло. За да извлечете максимална полза от прилагането му, е добре да го нанесете върху мократа си кожа, веднага след като сте си взели душ. И не на последно място по важност – не обличайте дрехите си, преди маслото да е попило изцяло.

Винаги избирайте хладка температура на водата по време на къпане. Топлата вода изсушава много кожата и това подпомага „отмиването“ на тена.

Не използвайте често душ гелове и други душ продукти. Трябва да знаете, че те също изсушават кожата и ще помогнат за по-бързото „отмиване“ на летния загар. Освен това от огромна важност е да изберете среда, чието рН е най-близко до естественото рН на вашата кожа.

Не подсушавайте кожата си, разтривайки я с хавлиената кърпа. Може би сами се досещате, че по този начин правите пилинг на кожата си, а това води до по-бързото отстраняване на летния загар. След като си вземете душ, не е нужно да триете кожата си с кърпата. Просто попийте леко капчиците, останали по нея, без да търкате с хавлията.

Залагайте на консумацията на храни, богати на бетакаротин. Всеки знае, че един от продуктите, богати на бетакаротин, е морковът. Колкото и изненадващо да ви звучи, пъпешът също не му отстъпва много-много. Препоръчително е да приемате допълнително и капсули витамин В. По този начин не само ще запазите за по-дълго време тена си, а и ще накарате кожата ви да заблести, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.