Неразгаданата мистерия в град Пордим

0
732

Вече 26 години случилото се в град Пордим е считано от изследователите на паранормалното за едно от най-мистериозните събития в историята на България, което така и не е получило правдоподобно обяснение

Събитията в малкия град започват през есента на 1989 година, след като в дома на вдовицата Лазаринка Симеонова неочаквано започват да се случват поредица от необясними битови инциденти – мистериозни почуквания и преместване на различни предмети из стаите на къщата, които са достатъчни, за да изплашат до смърт самотната жена, принудила се в крайна сметка да нощува при свои роднини и комшии.

село
Вече 26 години случилото се в плевенското село Пордим е считано от изследователите на паранормалното за едно от най-мистериозните събития в историята на България, което така и не е получило правдоподобно обяснение

Не след дълго за случващото се в град Пордим се разчува и извън неговите предели, а домът на Лазаринка започва да се посещава от учени, привлечени от необичайния феномен, който така и не успяват да разгадаят. Интерес проявяват и феномените Илко Казанджиев и Вера Кочовска, които долавят много силна бионергия и заявяват, че под плочата на самата къща са погребани останките на убита млада жена, споменавана в една от местните легенди.

На 19 октомври 1989 година над дома на Лазаринка в град Пордим изненадващо се появява много ярък обект, който е забелязан от всички жители. Привлечена от случващото се навън, Лазаринка излиза на двора, но в същия момент е поразена от нещо като електричество и вдигната на около 20 см над земята, след което спусната обратно. Броени минути по-късно мистериозният обект отлита към близкото село Згалево.

По-късно нещата в дома на Лазаринка значително се поуспокояват, а тя самата признава, че невидимото същество, което я посещава, наричано от нея Чудак, се появява все по-рядко, като с присъствието си ѝ причинява задух и обрив по тялото.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.