Изпитана рецепта за домашен слънцезащитен крем

0
385

Можете да сте абсолютно сигурни в действието му

Със сигурност няма човек, който да не се нуждае от слънцезащитен крем в летните горещини, а и не само.

слънцезащитен крем
Можете да сте абсолютно сигурни в действието му

Всеки е наясно колко вредни могат да бъдат слънчевите лъчи за кожата. В този ред на мисли тя трябва да бъде защитена с подходящ слънцезащитен крем във всеки един сезон.

Макар мнозина да се заблуждават, че е нужно да използват слънцезащитен крем само през летния сезон, това трябва да става и по време на останалите три сезона. В противен случай кожата ви е изложена на сериозни рискове.

Разбира се рисковете през лятото, са най-сериозни и именно поради тази причина мнозина се заблуждават, че е нужно да осигурят защита на кожата си само през този сезон. Хубавото е, че е изключително лесно да си направите изпитан слънцезащитен крем в домашни условия.



Така не само ще бъдете сигурни в неговото действие, а и в продуктите, които се съдържат в него. Не са много хората, които са наясно с факта, че натуралните масла имат естествен слънцезащитен фактор (SPF)

В следващите редове ще ви изброим с какъв слънцезащитен фактор е всяко от натуралните масла, за да сте наясно на кое от тях да заложите. Възползвайте се смело от качествата им и можете да сте напълно сигурни, че няма да съжалявате.

Ето какъв е слънцезащитният фактор на всяко едно от натуралните масла:
– Масло от авокадо – 15 SPF
– Зехтин – 8 SPF
– Кокосово масло – 6 SPF
– Масло от ший – 6 SPF
– Бадемово масло – 5 SPF
– Масло от жожоба – 4 SPF

Другите натурални масла, които са изключително подходящи за защита на кожата от опасностите, които крият жарките слънчеви лъчи, са маслото от моркови и маслото от малинови семки. И двата вида масла, са изключително богати на витамините А и Е. освен това не трябва да пренебрегваме и фактът, че морковите са с богато съдържание на бетакаротин.

От него може да се извлече двойна полза като се има предвид, че не само подпомага по-бързото придобиване на тен, а едновременно с това и предпазва кожата.

Ето и изпитаната рецепта, по която можете да си приготвите слънцезащитен крем в домашни условия:
¼ ч.ч. масло от ший
¼ ч.ч. кокосово масло
2 с.л. цинков оксид на прах
1 с.л. масло от малинови семки

Имайте предвид, че с натуралните масла винаги се работи по един и същ начин. Първо трябва да ги разтопите на водна баня, след което да ги смесите. След като свалите маслата от огъня, добавете и останалите съставки от рецептата.

Когато сместа се охлади добре, я разбийте с миксер до получаването на пухкава маса, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.