Тези съвети на експерт по пътна безопасност ще улеснят шофирането ви през лятото

0
226

Макар често да биват подценявани, тези съвети са от огромно значение

Експертите по пътна безопасност определят лятото като един от най-рисковите сезони за шофиране.

лятото
Макар често да биват подценявани, тези съвети са от огромно значение

Да, вярно е, че за разлика от зимата, през лятото пътните настилки не са хлъзгави и температурите не са минусови. Горещините обаче също крият сериозни рискове на пътя, които за съжаление биват пренебрегвани от мнозина.

В следващите редове ще ви разкрием няколко ценни съвета, които ще улеснят значително шофирането през лятото. Те са дадени от експерти по пътна безопасност и определено ще са ви от полза.

Един от съветите на експертите е да не предприемате дълги пътувания, без да си осигурите достатъчно почивки. Те са категорични, че в летните горещини почивките трябва да са по-чести. Другото важно правило е задължително да се снабдите с достатъчно течности и най-вече свежа и чиста вода. В противен случай рискувате да дехидратирате организма си, което пък на свой ред може да доведе до редица проблеми.



Не на последно място сред важните съвети на експертите по пътна безопасност, е да не се увличате със скоростта.
Алекси Стратиев посочва, че времето през летния сезон предоставя добри условия за шофиране. Именно това е един от факторите, които подтикват водачите на моторни превозни средства да настъпят газта и да превишат указаната скорост. Много от водачите не се съобразяват и с препоръчителната скорост за даден пътен участък.

Алекси Стратиев препоръчва на шофьорите по време на честите почивки задължително да пият вода. Най-добре е тя да е със стайна температура и задължително да е прясна. По този начин ще предпазите организма си от дехидратация.

Алекси Стратиев съветва да не се подлъгвате по хубавото време и да разваляте не само вашата почивка, а и тази на останалите участници в движението. В този ред на мисли експертът по пътна безопасност съветва да проявите коректно отношение към останалите участници в движението.

Той обръща сериозно внимание и на пътуващите извън пределите на страната. За да не вгорчат почивката си, е нужно да носят необходимите документи и паспортите си, когато са извън Европейския съюз. Това не се отнася за Сърбия, тъй като имаме договореност с тази държава, благодарение на която можем да пътуваме до там с лични карти.

Освен това не забравяйте и документите на автомобила, както и застраховката на моторното превозно средство. Те са много важни и едно от нещата, които се подлагат на редовна проверка.

И в заключение още един много важен съвет – когато тръгвате на дълго пътуване, автомобилът ви трябва да е зареден, тъй като не се знае къде има бензиностанции, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.