Ето как да си направите натурален освежител за въздух

0
505

Ако сте подложени на високи нива на стрес, е добре да изберете подходящото етерично масло

Оказва се, че не е никак трудно да си приготвите натурален освежител за въздух в домашни условия.

освежител за въздух
Ако сте подложени на високи нива на стрес, е добре да изберете подходящото етерично масло

Имайки предвид, че оризът се съчетава отлично с почти всички видове ястия, той е една от най-обичаните зърнени култури. От него могат да се приготвят както вкусни десерти, така и перфектни основни ястия. Той се сервира не само като гарнитура, а може да бъде добавен и към пълнежа на много неща.

Това, което не знаете за ориза е, че той може да бъде основна съставка и на домашно изработен освежител за въздух. Освен това тази зърнена култура често се използва не само за домакински цели, а и за разкрасителни процедури.

В следващите редове ще ви разкрием как да си приготвите натурален домашен освежител за въздух на базата на ориз. Сами ще се уверите, че не е никак трудно, а в същото време има отлично действие.



Ето как се прави домашен освежител за въздух:

За целта ви е нужен 1 пакет ориз (суров), буркан, 10-20 капки етерично масло или смес от няколко етерични масла (по ваш избор), парче естествен плат и капак или пък еластична лента.

След като сте си набавили всички необходими продукти, е време да преминете към направата на домашния освежител за въздух. Първото, което трябва да направите, е да изсипете ориза в буркан, след което да добавите етеричното масло или сместа от етерични масла и да разбъркате добре.

След това покрийте гърлото на буркана с парче плат и го захванете с гумена лента (ластик). Отгоре сложете панделка за украса. Това е всичко, което трябва да положите като усилие, за да си направите прекрасен освежител за въздух и то в домашни условия.

Предвидете по един такъв буркан за всеки шкаф или за всяко помещение, което бихте искали да ароматизирате или освежите. Периодично подменяйте освежителя като е добре това да става на всеки 3-6 месеца.

В случай, че влагата в помещението, в което сте поставили освежителя, е много голяма или пък помещението е изпълнено с неприятни миризми, то тогава ще се наложи да го сменяте на всеки 1-2 месеца.

Всеки е наясно колко вреден може да бъде стресът за човешкия организъм. Казано с други думи – той не води до нищо добро. В този ред на мисли, е добре да изберете аромата на домашния освежител според нуждите ви.

Ако сте подложени на високи нива на стрес, то тогава най-добре да заложите на етерично масло от лимон, от бергамот, от сандалово дърво, от портокал или от нероли, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.