Ето как да се избавите от неприятната миризма на пералнята

0
511

Този метод е много бърз, лесен и евтин

Вероятно повечето домакини са се сблъсквали с неприятната миризма, която понякога се носи от пералнята.

пералнята
Този метод е много бърз, лесен и евтин

Всъщност истината е, че неприятната миризма от пералнята създава сериозно неудобство на доста дами. Освен всичко друго, това е ясен знак, че в барабана на пералнята ви са попаднали доста бактерии, както и че се е наслоил варовик.

В никакъв случай не отлагайте действията за справяне с неприятната миризма, носеща се от пералнята. По този начин не само, че няма да решите проблема, а дори напротив – ще го задълбочите.

Не си мислете, че почистването на пералнята ще ви легне много скъпо и да се оправдавате пред себе си с тази причина за отлагането на това начинание.
Съществува един изключително лесен, бърз и ефикасен метод, благодарение на който ще се избавите от неприятната миризма, носеща се от пералнята.



Този метод се основава на добре познатата ви сода бикарбонат. Със сигурност този продукт може да бъде намерен във всяка една кухня. Първото, което трябва да направите, преди да прибегнете към почистването й, е да проверите годността на содата бикарбонат.

Ако тя все още е годна, но е отворена от дълго време, е добре да изсипете малко от нея в чиния и да капнете отгоре й 2-3 капки оцет.
Ако се образува пяна, значи всичко със содата е наред и можете да я използвате без никакви притеснения. В противен случай ще ви се наложи да кракнете до магазина, за да си купите нова сода бикарбонат.

Първо започнете почистването на пералнята от контейнера за праха за пране и омекотителя. За целта накиснете четка за зъби в сода бикарбонат. След това изсипете известно количество от содата в контейнера за прах. Добавете и малко от любимото ви етерично масло и затворете контейнера.

Сега пуснете пералнята да „пере“, без да слагате каквито и да било дрехи. Много важна подробност е, че трябва да пуснете „прането“ на най-малко 60 градуса. В най-добрия случай, трябва да пуснете „прането“ на 90 градуса. И още нещо – изберете възможно най-дългия режим за пране, а не някакъв съкратен вариант.

За да се избавите от подобни неприятности за в бъдеще, най-добре би било да оставяте вратата на пералнята, както и контейнера за прах за пране и омекотител, отворен. В противен случай рискувате в скоро време отново да започне да се разнася неприятна миризма.

Добре е веднъж в месеца да правите профилактично прочистване на контейнера със содата бикарбонат и любимото ви етерично масло, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.