Тази съставка от кухнята върши чудеса за кожата ви

0
346

Няма да сгрешите, ако присъства редовно в козметичната ви чантичка

Дори и не сте предполагали, че само една съставка, която присъства в повечето кухни, може да сътвори истински чудеса за кожата ви.

кожата
Няма да сгрешите, ако присъства редовно в козметичната ви чантичка

Естетичните проблеми на кожата могат да се появят във всяка една възраст. Разбира се причините за това могат да бъдат различни – от хормонални проблеми през нарушения във вътрешните органи, та се стигне до дерматологични заболявания.

Със сигурност всички дами биха искали лицето им да изглежда свежо и младо и по възможност това да се случи без много средства и усилия. Всъщност това не е блян и може да се случи много лесно.

Употребата на натурален ябълков оцет върши истински чудеса за кожата. От него могат да се извлекат широк спектър от ефекти, които да ви избавят от акне, бръчки или пък пигментни петна.



В този ред на мисли няма да е грешка, ако натуралният ябълков оцет присъства редовно в козметичната ви чантичка. Най-добрата новина е, че можете да откриете този продукт във всеки специализиран магазин за здравословни храни. Само там ще ви гарантират качеството му със съответния сертификат.

Наистина ябълковият оцет е изключително ефективно средство за поддържане на добрия вид на кожата. Благодарение на съдържащата се в него естествена киселина, този продукт може да ви избави от гъбички и бактерии, както и да нормализира киселинно-алкалния баланс.
Не бива да се пренебрегва и фактът, че ябълковият оцет съдържа редица витамини, минерали, ензими и антиоксиданти, от които кожата се нуждае.

Ето как можете да приложите ябълковия оцет върху кожата

Маска с ябълков оцет срещу акне
Тази маска върши истински чудеса за хората, които имат проблемна и мазна кожа. Тя не само стеснява порите и елиминира мръсотията, а и придава мекота на лицето. За да извлечете всички тези ползи от маската, се нуждаете от следните продукти, за да си я приготвите у дома:
4 с.л. натурален ябълков оцет
2 ч.л. мед
2 с.л. овесени ядки

Първо смелете овесените ядки на прах. След това разредете пчелния мед с оцета. Накрая добавете и полученото брашно от овесените ядки. Почистете добре лицето си и нанесете маската, която приготвихте. Оставете я да престои за 20 минути. Накрая изплакнете лицето си с топла вода и нанесете хидратиращ крем, който в никакъв случай не трябва да е мазен.

В случай, че нямате време да си правите маска, можете да си приготвите и лосион. За него ще са ви нужни 1 с.л. ябълков оцет и 5 с.л. силен зелен чай.
Смесете двете съставки и почиствайте лицето си с получения еликсир. Можете да го съхранявате в хладилника в продължение на три дни, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.