Така се правят чудни свински филенца с моцарела и сушени домати

0
369

Тези свински филенца с моцарела и сушени домати са разкошотия

Предлагаме ви рецептата за чудни свински филенца с моцарела и сушени домати, на които няма да се наситите. Веднъж само ги направете по този начин и ще има да повтаряте. А домочадието и гостите ви ще останат предоволни.

свински филенца с моцарела и сушени домати
Топят се в устата тези крехки и вкусни свински филенца с моцарела и сушени домати

Трябват ни 500 грама тънко нарязано свинско контрафиле, една топка моцарела, няколко мариновани сушени домата, две лъжици босилеково песто, две лъжици горчица, две лъжици олио, пресен риган, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си смесим пестото и горчицата заедно с олиото, черния пипер и сол на вкус. Разбъркваме ги много хубаво заедно.

С получената смес обилно си намазваме свинските контрафиленца и от двете страни. А после ги оставяме да се мариноват за около час-два хубаво в хладилника.



След това само за около минутка ги запечатваме на горещ грил-тиган от всяка страна. Взимаме си после филенцата и ги падреждаме в една тавичка, която е леко намаслена на дъното.

Върху всяко от филенцата слагаме по няколко парченца сушен домат и листенце от ригана. А отгоре нареждаме и нарязаните резени моцарела.

Пъхаме да се пекат във фурната, която вече е силно загрята.

Внимаваме обаче да не ги държим повече от необходимото, защото им трябват само 12-ина минутки, за да се разтопи моцарелата и да добие онзи апетитен златист цвят.

Разбира се, времето за обработка зависи и от дебелината на филетата като в случая е показана рецепта за тънки филенца.

Иначе ги печете малко повече, а после ги поднасяте на трапезата със свежа салатка и чаша сухо бяло винце.

Стават превъзходни и много крехки и ароматни. Сигурни сме, че ще шашнете гостите си, колкото и придирчиви да са към храната. А самите вие ще си оближете пръстите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.