Скала до София лекува от безплодие! (1000 бездетни българки са заченали)

0
119

Скала до София лекува от безплодие

Скала до София дарява бебета на бездетни жени. Тя се намира на 56 км от столицата, до село Лиляч в местността „Манастира”. Там има запазени скални образувания от древно тракийско селище.

Тази скала лекува безплодие

Скалата е известна като „Провиралката”. Според преданието, щом бездетна жена се промуши през нея, ще зачене.

Местните разказват, че 1000 безплодни бебета след този ритуал вече се радват на бебетата си.

Помага и на мъжете да придобият любовна сила и плодовитост. Това е природно чудо, категорични за жителите на селото.Според поверието дори император Юстиниан довел съпругата си Теодора в светилището. След като се провряла през скалата жена му родила детето им.

До свещеното место се стига до черен път, като се мине през селото. Хваща се дясното разклонение, на което има табела „За храма „Свети Георги”.

Пътят минава край малък язовир, нагоре в гората, до равна полянка, на която се намира църквата “Свети Георги Победоносец”.

Тя е отворена само за празниците.

Вляво от пътя за нея има параклис, разположен в малка каменна ниша. От нея започва свещеният скален комплекс.

Той се състои от няколко големи каменни блока, обрязуващи тунел. В дъното му, от лявата страна, е разположена грамадна скала с тесен процеп под нея.

Височината на отвора е 30 см, дълъг е около метър и половина. През него трябва да премине бездетната жена, за да се сдобие с рожба.

Образуванието прилича на жена в гръб, седнала на скалите, а земята под нея е старателно полирана от минаващите през него.

Според преданият тук траките са устройвали ритуали, обвити в мистика, за плодородие.

Наоколо, по поляните има разпръснати едри и плоски камъни. Според някои версии това са останките на древни маси за пиршества. Друго предположение твърди, че това са били олтарни камъни, с обла форма.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.