Тези няколко съвета ще са ви от огромна полза (I част)

0
309

Доверете им се и няма да сгрешите

Ще ви дадем няколко изключително ценни съвета, които ще са ви от изключителна полза в ежедневието.

съвета
Доверете им се и няма да сгрешите

Тези няколко съвета наистина ще ви помогнат доста.

Ето ги и тях:

Масло и маргарин
Вероятно често сте изправени пред дилемата дали купувате истинско масло, или в него се съдържа и маргарин.
Е, можете лесно и бързо да получите категоричен отговор на този въпрос, без да ви се налага да се доверявате на лъжите на производителя, изписани върху етикета.



За целта ви е нужно парче обикновена хартия, което да натриете с маслото. След това я запалете. Ако замирише на мазнина, значи в ръцете си държите маргарин. Излишно е да споменаваме как ухае маслото, защото вероятно всеки от вас си спомня това от детските си години.

Почистване на бутилката отвътре
Това често пъти се оказва доста трудна задача. Ръката ви няма как да влезе в бутилката, а и невинаги имате под ръка подходяща четка за целта. В такива случаи сложете малко пясък в бутилката, налейте малко вода и затворете с капачката. Сега разклатете енергично за минута-две и бутилката ще светне като нова.

Цветя
Често пъти букетите с цветя започват да вехнат още на втория ден. Ако искате да задържите свежестта им за по-дълго време, то тогава е нужно да потопите дръжките на цветята в гореща вода и да ги оставите в нея, докато се охлади. След това отрежете върховете на стеблата и ги поставете в студена вода. Контрастният душ ще върне свежестта им.

Петна от мастило
При все, че в съвременното общество почти всичко вече се пише на компютър, все още има места, на които се използва и химикал. Едни от хората, които редовно използват химикал, са учениците. Понякога те успяват да си направят мастилено петно върху дрехата и родителите им изпадат в паника, чудейки се как да го почистят. Всъщност можете да направите това изключително лесно. Достатъчно е да потопите дрехата в прясно мляко и да я оставите за 15-20 минути в него. Петното ще излезе съвсем само и всичко това ще се случи пред очите ви.

Яйце
Често пъти се случва домакинята да спука яйце по невнимание, още докато е сурово. Важно е да не изпадате в паника и да се чудите как ще го сварите. Това може да стане много лесно. Нужно е само да добавите малко количество оцет във водата, в която варите яйцата. По този начин никое от спуканите яйца няма да изтече навън, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.