Тези няколко съвета ще са ви от огромна полза (II част)

0
338

Използвайте ги при всеки удобен момент

В първата част на този материал ви дадохме няколко съвета, които наистина могат да са ви от огромна полза във всякакви ситуации.

съвета
Използвайте ги при всеки удобен момент

В следващите редове ще ви разкрием още няколко ценни съвета. Спомнете си за тях в подходящия момент и ги вкарайте в употреба. Несъмнено ще останете повече от доволни от резултата.

Ето ги и тях:

Кибритена клечка
На всеки се е случвало поне веднъж в живота да се опитва да запали кибритена клечка, когато е много ветровито. В такива случаи дори и да изщракате целия кибрит, шансът да успеете, е много малък. Този трик обаче ще ви помогне да запалите клечката, дори и да духа доста силен вятър. Всичко, което трябва да направите, е да нарежете началото на клечката (до главичката) като елхичка. По този начин ще я запалите без никакъв проблем.



Пресен хляб
Понякога да нарежете пресен хляб, който е много мек, се превръща в истинско изпитание. За да направите това, е нужно да затоплите ножа. Оставете го за няколко минути в съд с вряла вода и изчакайте да се загрее. След това ще отрежете с невероятна лекота дори и най-мекият хляб.

Натъртване
Ако имате разместване на крайника или пък натъртване, първото нещо, което трябва да направите, е да наложите студен компрес. За да не се подуе мястото, вземете бинт и натопете единия му край в студена вода. Увийте натопената част около крака, а с тази, която все още е суха, укрепете компреса.

Декоративни вази
Със сигурност ви се е случвало да бутнете декоративна ваза от масата или секцията и да съжалявате, защото ви е била скъп спомен. Е, можете лесно да предотвратите тази случка. Обикновено бутането става, тъй като вазите са доста високи и тесни, което ги прави нестабилни. За да не я бутате толкова лесно, следващият път я напълнете поне до половината с пясък, преди да потопите цветята в нея.

Замъглени очила
Хората, които носят очила знаят колко е неприятно, когато сте били навън през зимата и се приберете у дома или отидете в офиса и очилата ви се замъглят. За известно време се превръщате в слепец, тъй като не виждате нищо.

За да избегнете замъгляването им, е нужно да ги забършете със сапунена вода. След това ги оставете да изсъхнат и накрая ги забършете с памучен парцал. Така очилата ви ще остават прозрачни дори и при рязката смяна на температурата, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.