Изненадайте домочадието с разкошен пай с кайма и зеленчуци (топ рецепта)

0
291

Този пай с кайма и зеленчуци е интересен и много вкусен

Предлагаме ви рецептата за неустоим и интересен пай с кайма и зеленчуци. Със сигурност ще изненадате страхотно домочадието, а и гостите си с него. Уверяваме ви, че се прави много лесно и не е никаква врътня, дори и да изглежда така на пръв поглед. Ще ви очарова.

пай с кайма и зеленчуци
Вълшебен става, а и е много лесен за правене този пай с кайма и зеленчуци

За първия пласт ни трябват 500 грама кайма, един морков, половин глава лук, едно яйце, чубрица, черен пипер, сол на вкус.

За втория пласт си взимаме пет лъжици доматено пюре, три скилидки чесън, риган, босилек. А за третия пласт са ни нужни 500 грама картофи, масло с големината на орех, кашкавал за поръсване.

Първо трябва да си вземем една кръгла тавичка и да си я намажем с мазнина.



След това си смесваме каймата, заедно с нарязаните лук, морков, яйцето и подправките за първия пласт.

Омесваме хубаво всичко това и го разстиламе добре върху мазнината. Пъхаме да се запече във фурната за около 15-ина минутки.

През това време в един загрят тиган си запържваме ситно нарязаните скилидки чесън. Добавяме му доматеното пюре, което сме размили с малко вода и подправяме.

Този сос си го изсипваме върху пласта с каймата и го запичаме за около още пет минутки. През това време си варим картофите за третия пласт – най-добре е да ги варим в подсолена вода.

После ги намачкваме на пюре и им слагаме малко масълце.

Разстиламе ги в тавата върху предните два пласта и отгоре ги поръсваме с настъргания кашкавал. Пъхаме отново пая във фурната, където го оставяме да се запече до златист и апетитен цвят.

Като е готов, го изчакваме малко да изстине, преди да го нарежем, за да не се степа, а и се реже по-лесно. Става уникална вкусотия това чудо и сме сигурни, че ще си оближете пръстите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.