Трус отчетоха в България, друг разлюля Румъния

0
258

Днес отново Земята доказа, че е жива, след като трус бе отчетен на територията на България, а по-късно бе регистриран по-мощен и в Румъния

Лек трус бе регистриран днес на територията на България. Той бе отчетен преди обед. Мощността му е била 2,5-та степен по скалата на Рихтер. По-късно днес Земята отново показа, че е жив организъм, като разклати територията на северната ни съседка Румъния с магнитуд от 4,7-ма степен. Двете земетресения са отчетени от Европейския средиземноморски сеизмологичен институт, цитиран от novini.bg.

trus
Днес лек трус разлюля България, по-силен бе регистриран в Румъния

Слабият трус  у нас е бил усетен в близост до Тополовград. Епицентърът на земетресението е с точни географски координати 42,02 градуса северна ширина и 26,44 градуса източна дължина, и е регистриран на 11 км в югоизточна посока от Тополовград.

Дълбочината на действие на огнището на този лек трус е 5 км.

Днес, по обед, бе отчетено и друго земетресение на територията на Румъния, но с по-голям магнитуд. Регистрирано е с мощност от 4,7-ма степен. Съобщение за сеизмологичната активност на региона е подадена и от Националния институт по геофизика на северната ни съседка, разположен в Букурещ.



Епицентърът на този по-силен трус е бил регистриран на 14 км в западна посока от град Палтин и на около 151 км на север от столицата Букурещ. Огнището на земетресението е действало на дълбочина от 100 км.

За радост и двата труса не са нанесли материални поражения върху сградите и няма информация за пострадали хора.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.