Така се прави сочно пиле в специална марината (топи се в устата)

0
2539

Това сочно пиле в специална марината ще ви допадне много

Предлагаме ви рецептата за сочно пиле в специална марината, което буквално се топи в устата. Доволни ще останете, защото месцето наистина става фантастично крехко и вкусно. А и лесно се приготвя и то много.

сочно пиле в специална марината
Фантастично сочно пиле в специална марината, ще ви хареса

Трябват ни 2,5 килограма пилешко месо или цяло пиле, две чаши и половина бяло вино, две чаши портокалов сок с малко карамфил и щипка канела, глава и половина чесън, лук, две лъжички кимион, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си смесим бялото вино със сока от портокал и с половината от чесъна, който сме счукали.

Другата половина си я оставяме на цели скилидки. Разбъркваме хубаво съставките за маринатата и в нея потапяме накъсаното на парчета пиле.



Оставяме го да предстои така в хладилника за няколко часа или най-добре за цялата нощ. После го вадим от хладилника и си загряваме на котлона един голям и по-дълбок тиган.

Заедно с маринатата слагаме пилето в тигана, като му добавяме лука и целите скилидки чесън.

Започваме да го готвим на средна температура като уточняваме, че сосчето трябва леко да къкри за около половин час. Като видим, че течността започна да намалява, леко разбъркваме ястието.

Готвим го за още около половин час, но вече на по-тих огън. Целта ни е сосът да се изпари и месцето да остане само на мазнинка. Бъркаме постоянно обаче, за да не загори.

Ще видите как месото ще се запече апетитно и ще добие една примамлива за небцето кафеникава коричка.

Тази вкусотия се сервира веднага на трапезата още докато е гореща, а за гарнитура може да си сложите всичко, което обичате.

Най-много върви със свежа салата, а може и с някакъв вид вкусни картофки – пържени или картофи соте. Особено добра комбинация е с картофено или зеленчуково пюре. Сигурни сме, че ще останете повече от доволни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.