Нямате представа какво причинявате на косата си с честото й миене

0
263

Добре е да сте наясно с някои съвети

Ако и вие сте от дамите, които мият често косата си, то би било добре да прочетете следващите редове.

косата
Добре е да сте наясно с някои съвети

Вероятно многократно сте чели статии в различни женски издания по колко пъти седмично трябва да миете косата си. Факт е обаче, че всички тези универсални съвети, са пълна измислица. Такъв не може да бъде даден, тъй като всичко зависи от кожата на скалпа, както и какъв тип е косъмът ви.

Що се отнася до професионалните фризьори, то те несъмнено ще ви посъветват да миете възможно най-рядко косата си. Тук обаче е мястото да отбележим, че този съвет важи за хората, които не са с гъсти коси и имат нормален скалп.

Шампоаните несъмнено отмиват мазнините от косата. Това означава, че ако я миете твърде често – всеки ден или през ден, ще я изсушите твърде много. Имайте предвид, че кожата отделя малки количества себум и ако я миете много често скалпът може да започне да се люспи и да се появи пърхот.



Принципът гласи, че колкото по-гъста е една коса, толкова по-малко мазна е кожата. Това означава, че тя се нуждае много по-рядко от миене в сравнение с редките коси.
Съветът на експертите е да измивате средно косата си не по-често от веднъж на всеки три дни. Като цяло обаче трябва да знаете, че се нуждае от измиване едва, когато скалпът започне да ви сърби или пък косата ви изглежда мазна.

Освен това не трябва да забравяте, че шампоанът е нужен на скалпа. За да приведете обаче косата си в ред, трябва да използвате балсами и маски, пише jenata.blitz.bg.

Може би и през ум не ви е минавало какви чудеса може да свърши захарта, ако я добавите към шампоана. Става въпрос за съвсем обикновена бяла захар. Макар специалистите непрекъснато да алармират, че тя е много вредна за консумация, то външната й употреба за косата може да ви донесе редица ползи.

Може би и във вашата баня има поне няколко ексфолианта или пък скраб за тяло. А за косата ви има ли подобна „екстра“? едва ли. Ето тук идва ролята на захарта, добавена към шампоана. Не е нужно да я разбърквате. Просто трябва да добавите 1 ч.л. захар към дозата шампоан, която сте изсипали в шепата си.

Нанесете комбинацията върху скалпа и косата и масажирайте с нежни движения. С редовното ексфолиране на скалпа ще си осигурите здрава и лъскава коса, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.