Така се прави богато пилешко руло с плънка (топ вкусотия)

0
370

Това пилешко руло с плънка ще ви изненада приятно

Предлагаме ви рецептата за чудно пилешко руло с плънка, което става истинска вкусотия. Приятно изненадани ще бъдете и от вкуса му, и от факта, че се прави наистина лесно и винаги се получава отлично.

пилешко руло с плънка
Богато и вкусно е това уникално пилешко руло с плънка

Трябват ни пилешко филе, гъби, лук, кисели краставички, топено сирене, соев сос, чубрица, черен пипер, масло, галета, кашкавал за поръсване, сол на вкус.

Първо трябва да си вземем пилешкото филе и да си го нарежем на дълги и тънки ивици.

След това ги начукваме много леко, колкото да се изтънят. Овкусяваме си ги с черен пипер, малко соев сос и сол на вкус.



След това започваме да си правим плънката като си задушаваме първо нарязания лук с гъбите.

Подправяме си ги с чублицата, черния пипер и сол на вкус. Като ги свалим от котлона добавяме към тях нарязаните на ситно кисели краставички и оставяме да изстине.

През това време си намазваме една форма или тавичка с разтопеното масло и си поръсваме дъното с галета. Най-добре се получава обаче ако използвате подходяща формичка.

В нея си облепяме стените с парчетата филе като внимаваме да ни остане от него и за капаче отгоре. Изсипваме обилно плънката, а върху нея слагаме нарязаното топено сирене.

Покриваме с другите парчета от пилешкото филе и гледаме да го затъпчем добре, за да не се разтича плънката. Намазваме си отгоре рулото с малко масълце и го поръсваме с галета.

Пъхаме го да се пече във фурната, която е вече загрята на умерена температура. Достатъчни са му около 20-ина минутки, за да бъде съвсем готово за хапване.

Малко преди да го извадим, го поръсваме отгоре с настъргания кашкавал и оставяме да се допече.

Като го сервираме на трапезата, го нарязваме като руло и го поднасяме с подходяща и предпочитана от нас гарнитура. Става уникално вкусно и много интересно, сигурни сме, че ще ви хареса.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.