Неподозираните приложения на добре познатата сол

0
622

Ще останете повече от доволни от резултата

Едва ли има дом, в чиято кухня да не бъде открит поне един пакет със сол.

сол
Ще останете повече от доволни от резултата

Оказва се, че солта е натурален продукт, който може да намери безброй приложения в живота ви. Освен обичайната й функция за овкусяване на гозбите със сол, можете да я използвате и за почистване на дома си.

Част от възрастните хора дори са използвали сол за поддържане блестящия вид на кожата си.
Знаете ли за колко много неща може да ви бъде полезен този продукт? В следващите редове ще ви разкрием някои от полезните й свойства.

Така например е необходимо да посипете малко сол около вратите и прозорците, както и около местата, на които сте виждали досадни насекоми или мравки и те ще изчезнат на мига. Сякаш сте действали с вълшебна пръчица.



Освен това с помощта на солта можете да абсорбирате успешно влагата в дома си и да решите проблема с мухъла.
Ако пък смесите сол с малко ябълков оцет, ще получите вълшебен разтвор, с който можете да лъснете повърхности от мед, сребро и месинг.

Ако пък искате да измиете прозорците си до блясък, отново можете да използвате сол. Разредете 2 ч.л. от продукта с 1 л. топла вода. Получения разтвор нанесете върху прозорците, след което забършете. Ще блеснат като нови. Можете да използвате разтвора и за почистване на прозорците на автомобила.

В случай, че мивката ви е запушена, отново на помощ идва солта. Разтворете сол в гореща вода и изсипете в запушената канализация. По този начин ще успеете да отстраните всички мазнини, полепнали по тръбите и каналът ще се отпуши.

За да накарате завесите и килима ви да светнат, дори и посред зима, е нужно да намокрите парцал в солена вода. Забършете и ще останете повече от доволни от постигнатия ефект.
Добавяйки сол към прането пък ще предотвратите свиването на тъканите. Този метод е особено полезен в случаите, в които сушите тъканите на слънце.

Както вече споменахме, можете да използвате солта успешно и в козметиката. Всяка дама е наясно, че замърсените пори на кожата, са истински бич. Това води до редица проблеми като възпаление, акне и дори преждевременното й състаряване.

Достатъчно е да си направите маска със сол, за да решите всички тези проблеми. Благодарение на химическия състав на този продукт, той ще успее да проникне в порите на кожата, а предизвиквайки раздразнение у клетките, ще ги накара да се регенерират по-активно, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.