Няколко неподозирани приложения на микровълновата

0
556

Опитайте предложенията ни и няма да съжалявате

Едва ли има домакинство, което да не използва редовно микровълновата печка за претопляне на храната в днешното забързано ежедневие.

микровълновата
Опитайте предложенията ни и няма да съжалявате

Знаете ли обаче, че микровълновата има още доста полезни приложения освен това, което вече споменахме?

В следващите редове ще ви запознаем с някои неподозирани, но в същото време изключително полезни приложения на микровълновата. Ето ги и тях:

Картофен чипс
Безспорен факт е, че картофеният чипс е изключително вреден, особено ако си го купувате от магазина. А знаете ли, че можете да си направите бързо и лесно изключително вкусен картофен чипс и у дома и то с помощта на микровълновата?



Първото, което трябва да направите, е да обелите картофите. След като ги измиете ги подсушете и ги нарежете на тънки филийки. Поставете ги в чиния, чието дъно сте покрили с пергаментова хартия и ги овкусете. Можете да добавите малко масло, сол и червен или черен пипер.

Сложете чинията с картофените резенчета в нея и я настройте за три минути. След това извадете вашият домашен чипс, обърнете всяко едно от парченцата и ги сложете отново в микровълновата за още три минути. Вече можете да се насладите на вкуса му.

Белене на чесън
Понякога чесънът не се бели никак лесно. Този проблем обаче може да остане в миналото, благодарение на трика, който ще ви разкрием. Поставете няколко скилидки или пък глава чесън в нея и я включете за 10-15 секунди. След като изкарате чесъна, люспите сами ще паднат само с едно докосване.

Кафе с великолепна пяна
Вероятно и вие сте от хората, които започват деня си с ароматната напитка, наречена кафе. Е, микровълновата може да ви е от полза дори и за него. Тук разбира се далеч не става въпрос за претоплянето, а за това как да си направите перфектна пяна. Достатъчно е да налеете малко прясно мляко в стъклен буркан с капак и да го разклатите енергично. След това сложете буркана в микровълновата и я включете на 30 секунди. Накрая добавете само кафето и се насладете на перфектната пяна.

Вкусни зеленчуци
Можете да си приготвите вкусни зеленчуци на пара в микровълновата. Достатъчно е само да ги нарежете на кубчета, да добавите подходящите подправки и да преминете към готвенето им. Покрийте ги с фолио, подходящо за използване в микровълновата. Нагласете я на 15-20 минути, но при ниска мощност. След това махнете фолиото и ако микровълновата ви разполага с функция за печене, можете да запечете леко зеленчуците. Ако ли не, просто се насладете на вкуса им, зеленчуците на пара също са много вкусни, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.