Няколко неподозирани приложения на микровълновата

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Опитайте предложенията ни и няма да съжалявате

Едва ли има домакинство, което да не използва редовно микровълновата печка за претопляне на храната в днешното забързано ежедневие.

микровълновата

Опитайте предложенията ни и няма да съжалявате

Знаете ли обаче, че микровълновата има още доста полезни приложения освен това, което вече споменахме?

В следващите редове ще ви запознаем с някои неподозирани, но в същото време изключително полезни приложения на микровълновата. Ето ги и тях:

Картофен чипс
Безспорен факт е, че картофеният чипс е изключително вреден, особено ако си го купувате от магазина. А знаете ли, че можете да си направите бързо и лесно изключително вкусен картофен чипс и у дома и то с помощта на микровълновата?


Първото, което трябва да направите, е да обелите картофите. След като ги измиете ги подсушете и ги нарежете на тънки филийки. Поставете ги в чиния, чието дъно сте покрили с пергаментова хартия и ги овкусете. Можете да добавите малко масло, сол и червен или черен пипер.

Сложете чинията с картофените резенчета в нея и я настройте за три минути. След това извадете вашият домашен чипс, обърнете всяко едно от парченцата и ги сложете отново в микровълновата за още три минути. Вече можете да се насладите на вкуса му.

Белене на чесън
Понякога чесънът не се бели никак лесно. Този проблем обаче може да остане в миналото, благодарение на трика, който ще ви разкрием. Поставете няколко скилидки или пък глава чесън в нея и я включете за 10-15 секунди. След като изкарате чесъна, люспите сами ще паднат само с едно докосване.

Кафе с великолепна пяна
Вероятно и вие сте от хората, които започват деня си с ароматната напитка, наречена кафе. Е, микровълновата може да ви е от полза дори и за него. Тук разбира се далеч не става въпрос за претоплянето, а за това как да си направите перфектна пяна. Достатъчно е да налеете малко прясно мляко в стъклен буркан с капак и да го разклатите енергично. След това сложете буркана в микровълновата и я включете на 30 секунди. Накрая добавете само кафето и се насладете на перфектната пяна.

Вкусни зеленчуци
Можете да си приготвите вкусни зеленчуци на пара в микровълновата. Достатъчно е само да ги нарежете на кубчета, да добавите подходящите подправки и да преминете към готвенето им. Покрийте ги с фолио, подходящо за използване в микровълновата. Нагласете я на 15-20 минути, но при ниска мощност. След това махнете фолиото и ако микровълновата ви разполага с функция за печене, можете да запечете леко зеленчуците. Ако ли не, просто се насладете на вкуса им, зеленчуците на пара също са много вкусни, пише zajenata.bg.

loading...Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар