И вие ли миете често косата си? Вижте какво й причинявате!

0
247

Нямате представа каква огромна грешка допускате

Факт е, че преобладаващата част от дамите мият твърде често косата си, без дори да си дават сметка какво й причиняват.

косата
Нямате представа каква огромна грешка допускате

Вероятно ви се е случвало да прочетете в различни списания по колко пъти седмично е нужно да миете косата си. Истината е, че никой не е в състояние да ви даде универсален съвет, който да е в сила за всички видове коси.

Всичко зависи от това какъв тип е кожата на скалпа ви, както и от вида на косъма. Обикновено съветът на професионалните фризьори е да миете косата си възможно най-рядко. Този съвет важи в пълна сила за хората, чиито коси не са гъсти и освен това са с нормален скалп.

Всеизвестно е, че основната задача на шампоана е да отмие омазняването на косата. Това означава, че ако я миете твърде често (всеки ден или пък през ден), ще я изсушите.
Ролята на себума, който се отделя от кожата е да предотврати лющенето на кожата и появата на пърхот.



По принцип, колкото по-гъста е тя, толкова по-малко ще се омазнява кожата ви и разбира се ще се нуждаете по-рядко от миене и най-вече от употребата на шампоан. Съветът на експертите е средно да измивате косата си не повече от веднъж на всеки три дни. Разбира се този съвет също не е универсален и всичко зависи от вида й.

В този ред на мисли, най-разумният съвет, който дават експертите, е да измиете косата си, когато започне да ви сърби или изглежда твърде мазна. Не забравяйте, че на първо място шампоанът е нужен за скалпа. За да я приведете в добър вид, е добре да използвате редовно маски за коса или пък балсам. Не пренебрегвайте тяхното значение, тъй като в противен случай много скоро ще се сдобиете с пърхот, пише jenata.blitz.bg.

Освен всичко друго, дамите често допускат доста сериозни грешки при миенето на косата. Една от тях е редовната употреба на шампоан. Ако от време на време прескачате употребата му, ще избегнете появата на пърхот. Можете да я измиете също толкова успешно и с яйце.

Другото правило, което трябва да спазвате, е да не натискате силно, когато втривате шампоана. Вместо това използвайте нежни масажни движения, които са много по-щадящи за скалпа и косата.

Не си правете експерименти, сменяйки постоянно шампоана или пък балсама, защото това причинява стрес на косата. Когато намерите подходящия шампоан за косата ви, не бързайте да го сменяте с нов, след като свърши, пише kanal3.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.