Тези трикове ще ви избавят ефективно от всякакви видове насекоми

0
405

Можете да се избавите от тях благодарение на някои аромати

Никак не е приятно какви ли не насекоми да ви притесняват, когато сте се отдали на пълен релакс, без значение дали се намирате в дома си или пък в градината.

насекоми
Можете да се избавите от тях благодарение на някои аромати

В следващите редове ще ви разкрием няколко изпитани трика, които ще ви избавят от неприятните насекоми, които са в състояние да развалят почивката ви.

Едва ли има човек, който изгаря от желание да споделя стаята си с неприятни мухи или пък опасни комари. Всеки е наясно с факта, че освен всичко друго, те са преносители на опасни болести. Затова най-добре би било да се предпазите от тях, особено от комарите. Хората твърдят, че ухапването от комар е равносилно една игла от спринцовка да се използва от стотици.

Ето няколкото изпитани трика, които ще ви избавят гарантирано от неприятните насекоми:



Канела
Благодарение на тази ароматна подправка можете да изгоните успешно мравките от дома си. Вместо да нанасяте тебешир, можете да прокарате линия с тази подправка. Не след дълго в дома ви няма да има и помен от мравка.

Цитрусови свещи
Можете да си направите много бързо и лесно цитрусови свещи, които също са щит срещу неприятните насекоми. За целта са ви нужни портокалови кори, в които да поставите восък. Ще увеличите ефективността им, ако добавите и няколко капки етерично масло от грейпфрут или пък портокал.

Лимон
Ако пък сте на път да се превърнете в жертва на оси, които са се настанили в двора ви, можете лесно да ги прогоните с лимон. Достатъчно е да набодете няколко карамфилови зърна по него, за да се отървете от тях.

Сапунена вода
Колкото и невероятно да ви звучи, тя наистина може да ви избави от неприятните насекоми като мухи, комари и всякакви други гадини. Те са особено досадни, когато закусвате или обядвате навън. За да избегнете неприятните им похождения, е достатъчно просто да сложите близо до трапезата си чиния или купа със сапунена вода. Миризмата на актива ще привлече почти всички летящи насекоми и те ще се устремят към тази купа или чиния, а не към вашата.

Чесън
Няма никакво съмнение, че комарите ненавиждат миризмата на чесън. Достатъчно е да сложите стрък или скилидка чесън на трапезата си и ще забравите за неприятната напаст.

Бебешко масло
Почистете кожата си с бебешко масло. Това ще е вашият щит срещу неприятните насекоми като комари, мухи и други. Комарите със сигурност няма да искат да ви ухапят, ако се намажете с него, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.