Внимание, шофьори! Следете за този НОВ знак на пътя! (ФОТО)

0
374

Този нов знак ще бъде поставен по пътищата на страната ни, за да предупреди българските шофьори, че попадат в специална зона

Родните шофьори в България отново са обект на обсъждания. Само преди броени часове стана ясно, че водачите на превозни моторни средства  ще трябва да следят у нас за този знак, който ще им съобщава, че попадат в зона, в която ще бъдат обект на видеонаблюдение от камери по пътя, съобщи Нова ТВ, цитирана от БЛИЦ.

shofiori
Български шофьори, внимавайте за този нов знак на пътя

Щом българските шофьори забележат този знак, те ще трябва да намалят скоростта. Той ще бъде поставен с цел превенция срещу високите скорости по пътищата на страната ни. От месец март 2015 г. от КАТ съобщиха, че се подновява отново издаването на фишове за висока и несъобразена скорост.

Досега високата скорост се отчиташе от радарите в патрулните автомобили на пътна полиция, но това често оставяше съмнения у водачите на МПС у нас за неточност. Именно това стана причина за спирането на фишовете, издадени от мобилните и стационарните камери.

Но това даде обратен ефект и жертвите на пътя, както и пътните произшествия, поради несъобразена скорост, започнаха отново да увеличават своя брой. Това принуди законодателните органи отново да преосмислят решението си за връщането на глобите.



За да се зачита възможността за глоби, начислени от подвижните радари, е необходимо да се посочи на родните шофьори местоположението на камерите. Именно този знак, поставен по пътищата ни, ще показва къде са поставени устройствата за проверка.

По думите на Антон Антонов, началник на КАТ „Пътна полиция“, всички места, на които са поставени камери, ще бъдат предварително упоменати в интернет пространството. Така гражданите ще знаят, че могат да бъдат контролирани, а полицаите ще могат да вършат своята работа.

Е 24
Този нов знак ще показва къде започва зона за видеонаблюдение

Този нов знак носи името Е 24. След месец март той ще предупреждава родните шофьори, че приближават зона за видеонаблюдение.

От пътна полиция споделиха още, че за да бъде един фиш валиден, той ще трябва да съдържа не само скоростта на МПС-то, но и посоката на движение, както и началната и крайната точка, между които е засечена скоростта.


сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.