Никога нямаше да изхвърлите тези пакетчета, ако знаехте за колко много неща можете да ги използвате

0
340

Вършат истински чудеса

Със сигурност всеки от вас е намирал пакетчета със silica gel в кутията с нови обувки, която сте си купили от магазина.

пакетчета
Вършат истински чудеса

Освен това е почти сигурно, че съдбата на тези пакетчета ще ги отведе направо в коша. Не бихте го направили обаче, ако знаете за колко много неща можете да ги използвате. В следващите редове ще ви разкрием полезните им свойства.

Ето какво можете да направите с тези пакетчета, вместо да ги изхвърляте в коша:

Снимки и документи
Със сигурност в дома на всеки един от вас има стари снимки и важни документи, които бихте искали да съхраните напред във времето, при това да останат в добро състояние. Колкото и странно да ви звучи точно тук на помощ идват малките пакетчета от кутията с обувки, които редовно изхвърляте в коша. Достатъчно е да ги подредите между снимките или документите, за да избегнете състаряването и пожълтяването им.



Чанта за фитнес
Често пъти в чантата за фитнес се появява неприятна миризма като се има предвид, че в нея слагате потните дрехи, с които сте тренирали в залата. За да неутрализирате тази неприятна миризма, е достатъчно да сложите няколко от тези пакетчета в чантата. Те ще свършат всичко останало. Освен това силициевият диоксид ще предотврати развитието на бактерии, причинено от влагата.

Ако сте намокрили техника
Ако сте намокрили по невнимание някакъв вид техника, дори и мобилния си апарат, веднага ги поставете в кутия, в която сте сложили и няколко пакетчета silica gel. Оставете ги да престоят заедно поне за едно денонощие.

Ръжда
Дори не сте предполагали колко лесно може да бъде предпазването на инструментите ви от ръжда. Подобно на горния случай, е нужно просто да добавите няколко пакетчета silica gel в кутията, в която ги съхранявате.

Бръснарски ножчета
За да предпазите бръснарските ножчета от окисляване на помощ отново идват вълшебните пакетчета silica gel. Поставете няколко от тях в кутията, в която съхранявате бръснарските ножчета и можете да сте спокойни, че ще се в отлично състояние, когато ви потрябват.

Замъглени стъкла на колата
Едва ли има шофьор, който да не е изпадал в тази неприятна ситуация. Поставете няколко пакетчета silica gel в предната част на автомобила (най-добре би било да им намерите място някъде върху таблото). По този начин ще решите незабавно този проблем и няма да ви се налага да стоите на тръни дали виждате всичко случващо се на пътя, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.