Полезните приложения на утайката от кафе (I част)

0
318

Тя е истинско съкровище

Няма никакво съмнение, че повечето хора започват деня си с кафе. Това е напитката с ободряващ аромат и вкус. Освен това можете да я пригодите към вашия вкус.

кафе
Тя е истинско съкровище

Несъмнено ароматното кафе ви зарежда с доза тонус за деня и предизвикателствата, пред които ще ви изправи той. Приемът на сутрешното кафе се е превърнало в ритуал за мнозина. Това е времето, което отделят само за себе си.

За съжаление обаче мнозина изхвърлят утайката от ароматното кафе, след като изживеят магическия ритуал, без дори да си дават сметка колко полезна може да им е тя.
След като прочетете този материал със сигурност не бихте изхвърлили вече утайка от кафе, защото тя е истинско съкровище.

Ето за колко много неща можете да я ползвате:



Грижа за кожата
За да подобрите състоянието на кожата и микроциркулацията на кръвта, можете да си направите бърза и лесна маска с утайка от кафе. Освен това с нея ще подобрите и тена си. За целта са ви необходими 3 ч.л. мляно кафе и 1 ч.л. гъста сметана. Нанесете равномерен слой върху лицето и шията с помощта на леки масажни движения. Оставете я да действа в продължение на пет минути. След това направете отново масаж на лицето и шията си за една минута и отмийте маската със студена вода.

Ароматизатор
Спрете да давате луди пари за ароматизатори за дома ви, които са пълни с химия. Направете си домашен натурален ароматизатор от утайката от кафе. Той не само ще накара дома ви да ухае приятно, а и ще абсорбира всички неприятни миризми. Това е от особена важност за кухнята. За целта трябва само да оформите утайката на някакви фигурки, докато е мокра. След това я поставете в подходящ съд и я сложете на мястото, на което прецените.

Почистване на съдове
Утайката от кафе е природният заместител на химическите абразиви. Ще се убедите, че можете да изчистите с лекота средно замърсеният емайлиран тиган. Може би си спомняте, че навремето баба ви е чистила загорелите тенджери с пясък. Е, утайката от кафе е много по-лек вариант на пясъка, тъй като не е чак такъв абразив. Това означава, че то ще почисти повърхността, без да я надраска като пясъка.

Премахване на петна
Всяка домакиня знае колко трудна е поддръжката на кухненските кърпи и най-вече опазването им от петна. Ако каквото и да правите не успявате да се справите с петната, то решението е едно – боядисайте ги в по-тъмен цвят. Може би сами се досещате, че това може да стане с помощта на утайката, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.