Полезните приложения на утайката от кафе (II част)

0
271

Тя може да свърши истински чудеса

Както вече стана ясно денят на повечето хора започва с чаша ароматно кафе.

кафе
Тя може да свърши истински чудеса

Тази напитка действа ободряващо и ви дава нужния тонус, за да се справите с ежедневните задачи. Именно тя е този вълшебен прашец, който успява да ви накара да отворите очите. Освен това приемът на сутрешно кафе е своеобразен ритуал и време, отделено само и единствено за вас.

Може би повечето от вас изхвърлят утайката от кафе в коша, без дори да си дават сметка за колко много неща биха могли да я използват. Тя се оказва истински вълшебник. Ако все още не вярвате в това, можете да се убедите в следващите редове.

Ето за какво можете да ползвате утайката от кафе:



Мебели
Колкото и невероятно да ви звучи утайката от кафе може да ви помогне да възстановите добрия вид на мебелите. С времето те избеляват или пък се надраскват. Можете да скриежте малките драскотини по мебелите като ги оцветите с помощта на утайката от кафе. Натъркайте повреденото място, докато утайката все още е мокра и я оставете за известно време върху петното или драскотината. След това я отстранете и забършете мястото със суха кърпа. Разбира се старите мебели няма да станат като нови, но определено ще забележите разликата.

Чесън
Всеки знае колко е полезен чесънът, но също така има доста силен и неприятен аромат. Именно поради тази причина мнозина ненавиждат този толкова полезен продукт. Домакините са наясно, че ако се наложи да нарежете по-голямо количество чесън за заготовка, то със сигурност ще е много трудно да се избавите от неприятния аромат. Не така стоят нещата обаче, ако в борбата с неприятната миризма включите и утайката от кафе. След като вече сте приключили с чесъна, разтрийте ръцете си с утайка от кафе. Отделете поне 2-3 минути за това. След тази процедура ръцете ви не само ще са приели приятния аромат на кафето, а и кожата ви ще е много по-гладка и нежна в сравнение с преди.

Кафено-джинджифилово месо
Смесете по 1 с.л. мляно кафе и джинджифил на прах. Добавете 7 с.л. смлян черен пипер и сол на вкус. Нанесете сместа върху килограм свинско месо. След това го увийте във фолио и го сложете в тава. Приберете го в хладилника за поне 2-3 часа, след което го пъхнете във фурната, където да се изпече.

Печете за 40-50 минути, без да махате фолиото на температура 180 градуса. 15 минути преди края на печенето махнете фолиото, за да може месото да хване приятна коричка, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.