В никакъв случай не слагайте тези неща в съдомиялната

0
952

Не допускайте грешката да миете всичко в нея

Съдомиялната несъмнено присъства в повечето домакинства. Този уред наистина улеснява до голяма степен ежедневието на домакинята, което и без това е доста напрегнато.

съдомиялната
Не допускайте грешката да миете всичко в нея

Едва ли някой ще възрази, че съдомиялната е едно от гениалните изобретения на човека, което спестява не само време, а и пари.
Това обаче далеч не означава, че в нея можете да слагате всичко, което пожелаете.

Оказва се, че някои прибори и продукти, не трябва да попадат в нея. Истината е, че те могат да ви съсипят здравето, докарвайки ви страшни болести.

Ето какво не трябва да слагате в съдомиялната:



Сито и преса за чесън
Тези принадлежности не са никак лесни за измиване. Имайте предвид, че съдомиялната не е в състояние да извади от дупчиците парченцата чесън, които са останали в пресата. Със ситото нещата стоят по същия начин, дори и по-зле като се има предвид, че брашното се превръща в лепило като се намокри. По този начин не само няма да измиете ситото, а ще запушите изцяло дупчиците му.

Кухненски ножове
Имайте предвид, че колкото и качествен нож да сте си купили и скъпо да сте платили за него, абразивните препарати се отразяват пагубно върху остротата му. Това означава, че ако не искате ножът да затъпее бързо, най-добре би било да го измиете на ръка.

Антични кухненски съдове
Не пробвайте да миете в съдомиялната съдовете, които са останали в наследство от баба ви. Старата керамика е много по-различна от сегашната и рискувате да се повреди. Поради това е най-добре да миете тези съдове на ръка, ако искате да им се радвате още дълго време.

Дървени дъски и лъжици
Нито един от предметите и приборите, изработени от естествена дървесина, не понасят дългия контакт с водата. Дъските за рязане, шпатулите, дървените лъжици и всички останали прибори или съдове от дърво, не са изключение. Мийте всички тях ръчно. Имайте предвид, че дългият им престой в съдомиялната ще доведе до по-бързото им напукване.

Пластмасови купи
Не вярвайте на широкоразпространената мълва, че всички пластмасови съдове могат да бъдат измити в съдомиялната. Имайте предвид, че физичните свойства на пластмасата се променят от температурата на водата и химикалите на препаратите. Това означава, че те могат да станат много вредни. За да избегнете този проблем, най-добре би било да ги измиете на ръка.

Съдовете на домашните любимци
Домакините често допускат грешката да пускат съдовете на домашните любимци в съдомиялната. В случай, че не бихте искали да си създадете здравословни проблеми, прекратете веднага тази порочна практика, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.