Безумно вкусен пълнен хляб: Няма да му устоиш!

0
881

Този пълнен хляб е истинска вкусотия и толкова лесен

Предлагаме ви рецептата за наистина безумно вкусен пълнен хляб, който на всичко отгоре се прави и много лесно. Плънката му е богата и апетитна, което е най-важното за идеята – да седнем и пръстите да си оближем.

пълнен хляб
Чудно вкусен става този пълнен хляб

Трябват ни един цял хляб, но да е по-голям. Погачите вършат страхотна работа, но може и обикновен, но по-голям хляб от хипермаркетите, които ги пекат на място.

За плънката са ни необходими шунка, луканка, кашкавал, топено или пушено сирене, гъби от консерва, кисели краставички, чесънче, сушени домати, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си отрежем капачето на хляба по дължина. Режем внимателно горната част от него като гледаме да остане нещо подобно на съд за пълнене.



Издълбаваме си вътрешността на хляба – трябва да останат само корите му, а вътрешността ще я пълним обилно с богатата и вкусна плънка.

Капачето обаче си го запазваме, за да може да го сложим на хляба при печенето му.

След това идва ред на рязане и пълнене. Нарязваме си на парченца всички посочени продукти и си ги нареждаме в празния хляб, както ни се иска.

Гледаме да има навсякъде от плънката и пълним дори в крайните вътрешни цепнатинки на хляба.

След като напълним целия хляб с продуктите, подправяме си отгоре с любимите подправки и слагаме капачето. Загряваме си фурната на температура от 200 градуса.

През това време застиламе една тавичка с алуминиево фолио и върху него слагаме пълнения хляб, който също е внимателно увит целия с фолио. Това е задължително, за да не загаря.

Пъхаме го да се пече във фурната и след около 30-ина минутки го вадим. Може да махнем капачето и да оставим за още няколко минутки да се пече открито, за да хване апетитна златиста коричка.

И да се разтече допълнителното кашкавалче, с което сме го поръсили. Става чудо, истинско чудо.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.