Няма да повярвате какво откриха в бургаско село! (СНИМКИ)

0
546

Невероятната находка бе открита преди броени часове и напълно озадачи местните жители на село Медово, общ. Поморие

Истинска сензация предизвика една невероятна находка, открита само преди броени часове в бургаското село Медово, община Поморие. Това е една мъничка животинка, наречена земеровка, смятана за най-малкия бозайник на света, пише Флагман.

medovo
Невероятна находка откриха в бургаското село Медово

Мистериозното животинче бе открито късно снощи от Васил Аргиров и Боян Стоянов. Двамата го описват с думите, че прилича едновременно на слон и на мишле, тъй като има телце на мишка, но е с хобот като слон. Дължината му е около 3,5 см, а теглото едва 2-3 гр.

Откривателите на странното създание от село Медово разказват, че били на гости вчера и когато снощи излезли на разходка, попаднали на мъничкото животно.

В началото, споделят Аргиров и Стоянов, си помислили, че е странен бръмбар, но съществото не било агресивно, дори напротив. То приятелски позволило на двамата мъже да го докоснат като дори се поразходило по дланта им.



След като откривателите му с интерес го снимали, по-късно запитали експерти какъв е този род бозайник. Оказало се, че това създание, открито в село Медово, е от редкия вид земеровка.

Неговият живот достига едва 15 месеца, но в природата рядко оцелява поради миниатюрните му размери и заради нуждата му от храна на всеки 3 часа.

zemerovka
Уникален бозайник откриха в бургаското село Медово (сн: Флагман)

Боян Стоянов споделя, че снощи са пуснали мъничкия им гост на свобода, а тази сутрин той отново се появил. И двамата му откриватели са горди с рядката си находка и със симпатичния си нов приятел.

zemerovka
Този симпатичен мъник е истинско чудо да бъде открит у нас (СН: Флагман)

Земеровката е животно от защитен вид, което се характеризира с множество странни рекорди. Например, въпреки че телцето му е с дължина до 3,5 см, то теглото му е едва 2 грама. Това са най-мъничките бозайници, откривани някога на света.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.